Kapela Möre prichádza s debutovým videoklipom k novinke Človek nového sveta

Alternatívna rocková kapela pochádzajúca zo Stropkova a pôsobiaca v Trnave predstavuje singel Človek nového sveta, ktorý je úvodnou skladbou albumu 11 piesní z psychickej tiesni. Novinka zároveň získala debutový vizuál plný energie, zvratu a nastavenia zrkadla, ktorým skladba svojsky podáva posolstvo.

Zaujímavosťou je, že skladba vznikla pred dlhými deviatimi rokmi a mala zohrať úlohu intra v akustickej podobe. Neskôr po jej odohratí na koncertoch vo veľmi rýchlom tempe, od čoho kapela upustila, napokon získala dnešnú podobu.

Inšpirácie pre singel čerpala kapela jednoznačne z gitarovej hudby, a to z celej éry rock n roll-u, punku, pokračujúc grungom, britpopom a končiac alternatívnymi vplyvmi. „Skladba je o jednom primitívnom tvorovi, ktorý obýva planétu zem a volá sa človek, ten istý človek, ktorý miluje pre love, nenávidí pre love, žije pre love a zabíja pre love. Vivat human,“ s úsmevom prezrádza spevák Wilo.

Nahrávanie skladby prebiehalo v bratislavskom štúdiu PULP pod taktovkou Mateja Turcera, tak ako aj celý album, ktorý obsahuje 11 skladieb a bol nahratý za 11 hodín. „Nahrávanie prebiehalo v uvoľnenej atmosfére a konkrétne táto skladba bola nahrávaná ako posledná z albumu, pričom na albume dostala miesto úvodného songu, tzv. intra,“ objasňuje Wilo ďalší zaujímavý fakt, nesúci sa celý albumom. Už samotný názov kapely Möre napovedá, že všetko so sebou prináša viacero zvratov, v rómskom preklade znamená človek alebo chlap, a zároveň sa toto slovo v ďalších významoch objavuje vo viacerých svetových jazykoch.

O debutový videoklip sa postaral Michal Neffe z Neffe Production. „Vizuálom sa snažil reflektovať myšlienku a atmosféru skladby, čo sa mu, myslím, dokonale podarilo a na základe tejto našej skúsenosti plánujeme s Michalom realizovať i ďalšie videá,“ hovorí Wilo, tešiac sa na ich realizáciu v priebehu tohto roku.

„Dostal som ponuku od manažéra kapely, ktorý ma oslovil na základe môjho video portfólia, či by som mal záujem o vytvorenie klipu pre kapelu Möre. Po vypočutí celého albumu vo mne zarezonovalo päť skladieb a ako prvú som si vybral práve túto energickú skladbu s posolstvom mamonu, ktoré v sebe nesie,“ hovorí Michal Neffe.

Rok po svojom vzniku v roku 2021 nahrala kapela Möre debutový album 11 piesní z psychickej tiesni, ktorý plánuje v priebehu tohto roka vydať aj pod českým vydavateľstvom. Po prvom singli Búrka, ktorý rotoval v hitparáde Demovnica Rádia FM, je druhý singel Človek nového sveta predzvesťou formujúceho sa silného hudobného celku neprešpikovaného prvkami a výdobytkami dnešnej doby, ktorý dopĺňa slovenskú hudobnú scénu o melacholicko-apatickej, ukričanej, miestami až naštvanej kompozície.

FB kapely: shorturl.at/mzIS8
Youtube kapely: https://www.youtube.com/@More_Kapela

Zdroj: TS