Zdenka Predná má nový album AMULET!

Zdenka Predná má nový AMULET! Tak sa volá v poradí štvrtý album slovenskej speváčky. Čerstvú novinku avizoval duet s českým spevákom Vojtechom Dykom „Walk in my shoes“. Rodáčka z Banskej Štiavnice na albume spolupracovala s  Janou Kirschner a s Táňou Pauhofovou. Šarmantná speváčka považuje AMULET za zásadný hudobný počin svojej kariéry.

Zdenka Predná má nový album! V poradí štvrté CD slovenskej speváčky má názov AMULET. Novinku avizoval duet s českým spevákom Vojtechom Dykom „Walk in my shoes“. Trojročná pauza od vydania posledného albumu „Srdce z bubliny“ poskytla Zdenke dostatok priestoru na prípravu novinky.

zdenka predna 01

Nechcela som to uponáhlať. Povedala som si, že kým nebudem absolútne spokojná so všetkým, nepustím von ani notu. Trvalo mi to síce vyše tri roky, ale môžem s pokojným svedomím vyhlásiť, že ide o môj najlepší album!“ Konštatuje  Zdenka Predná.

AMULET vníma 29-ročná Zdenka ako zásadný počin doterajšej hudobnej kariéry. Názov albumu je odkazom na rodné mesto šarmantnej speváčky. Banská Štiavnica je pre Zdenku nielen domovom, ale aj zdrojom inšpirácie, synonymom pocitu bezpečia a súkromia, a preto jej venovala pieseň Amulet – Štiavnica. Väčšina z jedenástich piesní vznikla pod producentskou taktovkou Martina Šrámka a Andreja Hrušku zo štúdia Littlebeat.

zdenka predna 02

„Je to veľmi osobný album. Každá zo skladieb má osobný príbeh. Texty píšem priebežne, keď mám pocit, že nejaký pocit musím dať von. Doteraz som ich príliš neprepájala so súkromím. Teraz som tomu dala voľný priebeh. Sú tam smutné aj veselé pocity, s ktorými som sa vysporiadavala. Je to pre mňa taká psychohygiena…“ Prezradila Zdenka Predná.

Zdenka Predná si na album okrem Vojtecha Dyka pozvala aj ďalších blízkych hudobníkov. Spolupracovala s Janou Kirschner, Lososom zo skupiny NoiceCut, rapermi Lyrikom, Ideom, či filharmonikom Milanom Adamcom. Zo známych inštrumentalistov sa na nahrávke podieľal perkusionista Igor „Ajdži“ Sabo. V úvodnej skladbe albumu zaznie aj recitácia Zdenkinej kamarátky Táni Pauhofovej.

zdenka predna 03

„Mala som možnosť pozorovať ako tvoria hudbu iní interpreti. Bolo to pre mňa inšpiratívne, keďže ide o ľudí, ktorí sú mi blízki a rešpektujem ich. Baví ma spájať rôzne štýly!“ Teší sa z albumu Zdenka Predná. 

Krásnu Zdenku na obal albumu nafotila fotografka Katarína Bellová. Speváčka na fotkách predstavila všetky svoje amulety, ktoré dostala od najbližších. Nechýbajú šperky, kamene, prírodné výtvory či mušle. O design albumu sa postarali Robert Berger, Jan Kloss a Matěj Činčera. Na prvý singel z nového albumu Zdenky Prednej sa môžu fanúšikovia tešiť už v novembri.

photo

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Katarína Bellová