Zaujímavosti na Colours of Ostrava 2014!

Již za pár dní začne festival Colours of Ostrava 2014, většina návštěvníků se teší na známé i neznáme skupiny a hudebníky, ale tento festival není jen o hudbě, je to i o umění, workshopech a stancích kde se dají koupit zajímavé věci.

Již první den se návštěvníkům ukáže ilustrátorská bitva, jde o souboje ilustrátorů ať již jednotlivců nebo skupin, jejichž zbraněmi je černá barva a bílé plátno. Výherce se určuje i podle decibelů, které vyprodukují návštěvníci. Na colours uvidíme souboje Čechů verzus Slováků. Všechny battly budou za podpory DJ Hlavolam. Podle mne je dobrý důvod se zajít na tento battle podívat, najdete to na Secret Walls stage, každý den v časech 17:00-18:00 a 20:00-21:00, krom neděle kdy bude finální battle od 18:00 do 19:00.

Secret Walls plagat

Jako každý rok, bude i letos možnost se podívat na filmy na Cinestar stage, kde od pátku 11cté hodiny můžete sledovat program který vznikl ve spolupráci s Letní filmovou školou Uherské Hradiště, kde hlavně sobota bude v znamení klasiky a těšit se teda můžeme například na Pulp Fiction, 2001: Vesmírná odysea nebo Ostře sledované vlaky.

Těšit se můžete také na poezii, celý POETRY stage bude věnovaný poezii, at už SLAM vlna, hudebně poetická nebo ženská vlna vás naladí a v přestávkách můžete využít i služeb mobilní knihovny, ať už tím že si nějakou knihu odnesete nebo naopak, že ostatním přinesete jinou knihu.

Pokud neradi jen pasivně posloucháte hudbu, Busking stage je určen pro vás, na Colours of Ostrava si letos můžete i zahrát, pro sebe, své známé nebo aby jste představili publiku vaši kapelu. Možná právě toto vystoupení nakopne hvězdnou karieru.

Pokud by vám zůstala ještě energie, na moving stage najdete workshopy, například v pátek zde naleznete workshop tai chi, orientálních tanců pod vedením Latifah a workshop žonglování a balanční cviky. V sobotu workshop Salsy a cirkusové akrobacie na cyrwheel a šálách pod vedením skupiny Cirkus trochu jinak. V neděli pak kruhové tance s cimbálovkou Šmykňa.

Jak vidíte, Colours of Ostrava je nejen o hudbě. Přeju příjemný zážitek.

colours_plagat

Zdroj: Redakcia GREGI.NET