Colours of ostrava: Deň tretí!

Třetí den Colours of Ostrava přinesl vystoupení Iyeoka, Angélique Kidjo, Johna Granta, Roberta Planta a the Sensational Space Shifters, Darkside a závěr večera patřil Bastille.

Jestli druhý den festivalu větší teplo než ve čtvrtek, v sobotu se situace jen zhoršila. Po areálu jezdila hasičská cisterna, která kropila jednak asfalt ale také hlavně poskytla možnost ochlazení pro kohokoliv, kdo byl dost odvážný pod ten proud vody vkročit. Kdo měl zájem o jiný druh zábavy, bylo z čeho vybírat.

Iyeoka je býválá zdravotní sestra, která se rozhodla následovat svůj sen a tak jsme si mohli poslechnout americkou zpěvačku a básnířku nigerijského původu. Na pódiu nám zazpívala svojí poezii s hudebním doprovodem kapely The Rock by Funk TriBe.

Na webu Colours o Never Sol moc informací nenapsali, ale ani to fanoušky písničkářky Sáry Vondráškové neodradilo a přišli poslechnout její příjemný hlas.

John Grant do Ostravy přinesl své rozverné balady, které začaly pomalu ale později přidal trošku plynu, přesto publikum reagovalo vlažně, možná jen nebyla ta správná doba nebo nálada na jeho balady.

Foto: Matyáš Theuer (Colours of Ostrava)

Na opačné straně areálu zahrála česká skupina WWW, kde lidé tancovali ale tento styl hudby je velmi specifický, neznalé to podle mne moc neoslovilo a skalní fanoušci šli na jistotu.

Robert Plant and the Sensational Space Shifters naopak oslovili všechny v dosahu a stal se tak hvězdou večera, kombinace rocku, moderního britského groove a africké hudby připravilo koncert, který nebylo radno si nechat ujít.

“Foto: Matyáš Theuer (Colours of Ostrava)”

Pokud někdo měl chuť pokračovat, tak Darkside připravili pomalou elektronickou plavbu po vesmíru, kde se člověk mohl ponořit a relaxovat.

Závěr večera patřil Bastille tato anglická indie-rocková skupina přilákala velkou hromadu náctiletých ale samotný zpěvák Dan Smith nedokázal přesvědčit že tam patří, ať už samotnými pochybami jestli zvládne přijít blíž k publiku a i v samotném repertoáru má jen dva výraznější hity (Things We Lost in the Fire, Bad Blood) a cover (rhytm is a dancer). Na závěr večera to je akorát, ale na hlavní hvězdu sobotního dne to nestačí.

Napísal: Jan Klepek – wwwnick
Foto: Jan Klepek – wwwnick