Colours of Ostrava: Deň štvrtý!

Čtvrtý den Colours of Ostrava přinesl vystoupení Horkýže Slíže, Chinaski, The National, Goat a festival ukončil John Newman

Poslední den festivalu byl klidnější než předchozí dny, a subjektivně se mi zdálo že návštěvníků bylo v neděli trochu méně než v sobotu. Nepomohly tomu ani volné vstupy pro lidi starší 65let, tuto skupinu mohlo odradit počasí, které stále zásobovalo festival přemírou slunečního svitu a tepla. V rámci nedělního dne jsme mohli vidět finále Secret walls. Secret walls je souboj ilustrátorů, kdy během 60ti minut mají soutěžící zesměšnit svého protivníka (samozřejmě pouze ilustracemi), na Colours of ostrava se do finále probojovala slovenská dvojka a to Mr. Cina s Klaudii Bulantovou, jejich souboj trval celých 60 minut a na konci publikum určilo za vítěze Mr. Cina. Podle mého názoru celkem oprávněně.

Pokud si podíváme na nedělní koncerty, tak už okolo 15cté hodiny to pod žhavým sluncem rozpálili Horkýže Slíže, a pod pekelnými paprsky slunce se potili všichni (kapela i publikum), mohli jsme slyšet spíš starší songy, na které skákal každý.

Chinaski mně trochu neseděly na tento festival, sice jde o hezký český pop, u kterého si rádi zazpíváte s kapelou a možná se trošku dobijete energií před následujícím koncertem ale to je tak vše. Co se konkrétního koncertu týká, tak jejich show splnila očekávání.

The National byli skvělí, jejich melancholické písně očividně potěšily publikum a gesto Matta Berningera kdy věnoval svou láhev s vínem divákům (doslova ji odnesl mezi fanoušky) bylo velmi milé. Celý koncert byl silným zážitkem, který stálo za to zažít.

Goat nastoupili ostře hned po The National a jejich show byla plná pohybu, kdy celá kapela hrála v zajímavých maskách. Hypnotických groove znějící z jejích nástrojů přímo vyzýval k rituálním tancům, plně v souladu co kapela tvrdí o svém mystickém původu.

John Newman byl posledním účinkujícím na festivalu Colours of Ostrava a jeho skvělým vystoupením ukončil 4 dny skvělé zábavy. Jeho vystoupení předčilo mé očekávání, kdy jsem čekal takový mainstreamový pop a odcházel s pocitem že jsem dostal i přidáno velmi kvalitního popu kdy jde vidět že zpěvák má vizi, které se drží. Některé vizuální prvky vypadaly na motivy The Great Gatsby a kroky zase inspirované Jacksonovou choreografií. Dohromady to ale fungovalo více než skvěle.

Foto: Matyáš Theuer (Colours of Ostrava)

Napísal: Jan Klepek – wwwnick
Foto: Jan Klepek – wwwnick