Z youtubera trapmetalovou hvězdou. Rapper Scarlxrd se vrací do Prahy.

Marius Listhrop začínal jako youtuber a zpěvák v numetalové kapele Myth City. V roce 2016 se rozhodl obojího zanechat a vydat se na sólovou dráhu jako rapper Scarlxrd. Netrvalo dlouho a průlomový hit s typickou agresivní flow Heart Attack sbíral na internetu desítky milionů streamů. V pražském klubu Roxy zahraje Scarlxrd 30. března 2020. Vstupenky (590 Kč) budou v prodeji od 13. prosince na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Fanoušek japonské mangy a kapel jako Linkin Park nebo Slipknot propadl tvrdé hudbě už v pubertě, kdy tajně chodil na metalové koncerty. V sedmnácti letech začal natáčet na youtube pod přezdívkou Mazzi Maz zábavná videa pro vrstevníky. V té době také odešel z domu a vytváření videí se stalo jeho hlavním příjmem peněz: „V té době youtubeři vypadali ještě úplně jinak a na youtubu nebylo ještě tolik odpadu. Youtube mě naučil, jak řídit vlastní online business. Když jsem později oslovil hudební vydavatelství, tak už věděli, s kým mají tu čest.“

Po dvou letech přestalo Scarlxrda bavit natáčet scénky na youtubu, a proto se připojil k numetalové kapele Myth City. Po úspěšné britské tour se rozhodl vydat na vlastní dráhu. První sólové mixtapy vydal už v roce 2016, debutové album Dxxm v roce 2018. Letos odhodil svou masku a do světa poslal další dvě dlouhohrající nahrávky Infinity a Immxrtalisatixn: „K umělecké tvorbě se dá přistupovat zodpovědně – můžeš využít tu neopakovatelnou krátkou chvíli, kdy jsi na vrcholu, anebo se můžeš snažit ovlivňovat lidi kolem bez ustání. A tohle je upřímně můj cíl ve světě hudby – být s nimi ve spojení. Navždy,okomentoval Listhrop svou poslední desku.

Zdroj:TS