XIII. MASTERS OF ROCK: 9. – 12. júla vo Vizoviciach!

Už XIII. ročník jedné z největších kulturních akcí v České republice, mezinárodního open-air festivalu Masters of Rock, proběhne v důvěrně známém a oblíbeném prostředí ve Vizovicích. Tradičně v průběhu druhého prázdninového víkendu – od čtvrtka 9. do neděle 12. července 2015.

Je nám ctí oznámit, že svou účast na festivalu Masters of Rock potvrdila současná nejpopulárnější metalová kapela NIGHTWISH! Tato finská parta vypravěčů chystá novou desku, která pod názvem „Endless Forms Most Beautiful“ vyjde koncem března t.r. Celý rockový a metalový svět očekává vydání tohoto alba a dá se říci, že se jedná o jednu z nejočekávanějších desek tohoto roku. Důvod je jednoduchý. Bude se jednat o vůbec první album kapely s hlasem nové zpěvačky Floor Jansen. Po třech a půl letech od poslední desky „Imaginaerum“ se fandové symfonického metalu dočkají novoty, která vznikala ve studiu na samotě uprostřed finských lesů. Bude se tak jednat už o osmý řadový počin party, kterou v roce 1996 poskládal kapelník, skladatel a klávesista Tuomas Holopainen.

NIGHTWISH v podobě nové stálé zpěvačky Floor Jansen zcela jistě získali něco, co se jen těžce hledá. Mladou, krásnou, atraktivní a přitom skvělou a zkušenou zpěvačku. Floor Jansen (*1981) se už v 16 letech stala členkou symphonic metalové skupiny AFTER FOREVER, s níž vytvořila pět studiových desek. S progressive metalovou partou REVAMP pak vydala dvě alba. Floor v říjnu r. 2012 v Seattlu nastoupila jako „záskok“ do pořádně rozjetého vlaku s názvem „Imaginaerum World Tour“ výborně se osvědčila a úspěšně pokračuje v cestě dál. Letos se tedy můžeme těšit na to, jak její soprán zní ve spojení s hudbou NIGHTWISH, která má u nás v republice nespočet oddaných příznivců.

Mezi doposud potvrzené účinkující XIII. ročníku Masters of Rock patří: NIGHTWISH (FIN), WITHIN TEMPTATION (NED), BLACK LABEL SOCIETY (USA), POWERWOLF (GER), HAMMERFALL(SWE), GAMMA RAY (GER), U.D.O. (GER), SONATA ARCTICA(FIN), GOTTHARD (SUI), KAMELOT (USA), KROKUS (SUI), THE EXPLOITED (SCO), LEGION OF THE DAMNED (NED), DELAIN(NED), BLUES PILLS (SWE/USA/FRA), DOG EAT DOG(USA), ANVIL (CAN), SEPTICFLESH (GRE), THE GENTLE STORM feat. Anneke van Giersbergen (NED), VOODOO CIRCLE(GER), GUS G. (GRE), ARKONA (RUS), BLOODBOUND(SWE), XANDRIA (GER), CRUCIFIED BARBARA (SWE), MERCENARY (DEN), AVATAR (SWE), LACRIMAS PROFUNDERE (GER), SERIOUS BLACK (GER), NEONFLY(ENG), TRI STATE CORNER (GER), REDS’COOL (RUS) a domácí ARAKAINHARLEJTURBO nebo DARK GAMBALLE. A další přibývají…

Čtyřdenní permanentky jsou k dostání na dobírku přes tuto stránkunebo osobně v centrále Pragokoncertu – ul. U Bulhara 3, Praha 1, popř. v Masters of Rock Café, Zlín-Čepkov.

Zdroj: Masters of Rock