Wilsonic prinesie kubánsku salsu obalenú v londýnskej hmle – Mala in Cuba!

Umelcov, vystupujúcich na festivale Wilsonic, charakterizuje niekoľko spoločných menovateľov: originalita, hlad po novom a kvalitnom, neustálne hľadanie inovatívnych spôsobov tvorby a prezentácie a veľká dávka odvahy a kreativity. Inak to nebude ani tento rok.

Prvá lastovička, či skôr orol má meno Mala a predstaví svoj sólový debut Mala in Cuba. DJ, producent, člen zoskupenia Digital Mystikz, zakladateľ klubovej noci DMZ a priekopník dubstepu z južného Londýna sa na Wilsonic vracia po šiestich rokoch. Pravidelní návštevníci si určite pamätajú dnes už legendárnu party na lodi v lete 2007, počas ktorej Mala Slovensku v podstate ako prvý predviedol, čo je to dubstep. Mala je vizionár, ktorého hudba ľudí spája nečakaným a nenásilným spôsobom. Po dlhých rokoch, venovaných dubstepu, sa Mala spolu s DJom Gillesom Petersonom vydali na Kubu. Na hudobno-antropologickej expedícii v Havane nahrávali tradičné zvuky, ktoré Mala neskôr spracoval do unikátneho spojenia chladného digitálneho minimalizmu a farebnej, voňavej kubánskej horúčavy.

Na tohtoročnom Wilsonicu Mala vystúpi spolu s ďalšími troma hudobníkmi a predvedú, ako sa šteklivé latinskoamerické rytmy dajú obaliť do hustej londýnskej hmly a ako možno spod nánosov panvových salsa rytmov vydolovať skrytú melanchóliu.

Wilsonic, otvárajúci druhý júnový víkend festivalovú sezónu na Slovensku, sa presúva z centra Bratislavy do atraktívnej lokality areálu Divoká voda v Čunove. Nové miesto konania po prvýkrát ponúka možnosť iného, než “len” hudobného vyžitia. Na svoje si tak prídu nielen hudobní fajnšmekri, ale aj milovníci vodných športov či fanúšikovia vizuálneho umenia. Príjemné prostredie bez obáv z obmedzení kvôli hluku ešte podporí novinka – stanové mestečko. Festival, ktorý je už roky hudobnou slávnosťou urbánneho charakteru, tak dostáva ďalší rozmer. Nemusieť ísť domov, zaspávať v rozvibrovanej hudobnej atmosfére a zobudiť sa priamo na festivale bude určite veľmi príjemné.

Technologických nadšencov aj ekológov iste poteší inovovaný spôsob predpredaja prostredníctvom elektronických vstupeniek, ktorú umožňuje integrácia aplikácie Passbook spoločnosti Apple.

Vstupenky sú dostupné priamo na našej stránke, ale aj na TIXY alebo v Ticketportali, do 17. februára alebo vypredania 1000 ks za cenu 34 €. Stále si môžete kúpiť aj limitovanú darčekovú edíciu permanentky či vstupenku spolu s originálnou taškou s logom Wilsonic. Valentín sa blíži.

Aktuálne informácie hľadajte na festivalovej stránkewilsonic.sk/festival alebo na sociálnych sieťach Twitter a Facebook.

Zdroj: Wilsonic