Wilsonic má náhradu. Klubovú verziu s Trentemøllerom a My Bloody Valentine.

Organizátori Wilsonic Festivalu informujú o spôsobe vrátenia vstupného za zrušený festival. Zároveň oznamujú, že na sobotu 8. júna sa v bratislavskej Refinery Gallery podarilo pripraviť jeho náhradnú, klubovú verziu s headlinermi dánskym Trentemøllerom s kapelou, írskymi My Bloody Valentine a ďalšími interpretmi.

Po zverejenení informácie o zrušení festivalu sa na sociálnych sieťach zdvihla silná vlna ohlasov od fanúšikov, ktorí podporujú festival a prosili o usporiadanie aspoň jednodňovej verzie.

“Aj vďaka tejto podpore a podpore zo strany našich partnerov – Alfa Romeo, Red Bull, Heineken, Refinery Gallery, Ticketportal a Areál Divoká voda – sa napokon uskutoční náhradná, klubová verzia festivalu,” uviedol zakladateľ festivalu Tibor Holoda.

V sobotu 8. júna sa v industriálnych priestoroch Refinery Gallery, v areáli Slovnaftu, na dvoch pódiách predvedie časť pôvodného festivalového programu. Vystúpia dánsky producent Trentemøller s kapelou a írske shoegazeové legendy My Bloody Valentine. Doplní ich desiatka vybraných predstaviteľov kvalitnej slovenskej elektroniky – Nvmeri, Ink Midget, Pjoni, Isobutane, Triple Sun, Stroon, Bad Mojo či dídžeji Junior, Rafo a Pure.”

Všetky druhy lístkov na festival, zakúpené v prepredaji, sú zároveň platné aj ako vstupenky na podujatie v Refinery Gallery – okrem lístkov do kempingu a na lodnú prepravu. Cena nových lístkov na klubovú verziu Wilsonicu 2013 v Refinery Gallery je 39 € a je možné si ich zakúpiť v sieti Ticketportal alebo Tixy. Ich počet je obmedzený na 500 ks.

Všetci, ktorí si v predpredaji kúpili permanentky za 44 € – vrátane vstupeniek pre ZŤP – dostanú pri vstupe ako kompenzáciu kupón v hodnote 5 €, využiteľný na nákup nápojov alebo festivalového merchandise na podujatí.

Pre tých, ktorí sa z akýchkoľvek dôvodov nechcú alebo nemôžu zúčastniť náhradného podujatia, sú na stránke festivalu www.wilsonic.sk uvedené podrobné informácie o postupe vrátenia peňazí za lístky na festival, lodnú prepravu a kemping.

Zdroj: Wilsonic