Wilsonic 2013: Mykki Blanco – kozmický anjel z New Yorku!

Wilsonic Festival privíta na svojom pódiu “iluminátskeho” rappera, ktorý je niekedy princeznou, inokedy princom. Heslom je premenlivosť, sebavedomie, provokatívne texty, striedanie identít a prostriedkom spolupráca s najvychytenejšími producentmi ako Brenmar či Sinden. Budúcnosť je amorfná a Mykki Blanco to vie.

Kozmický anjel z New Yorku pristane na Wilsonicu. 24-ročný Michael David Quattlebaum ml. svetu momentálne prezentuje svoju ženskú stránku pod pseudonymom Mykki Blanco. Všestranný metropolitný “artista” mnohých tvárí a talentov (básnik, rapper, herec a spisovateľ sú len niektoré z nich) je vybavený agresívnym a impozantným prejavom, vycibreným zmyslom pre módu a zriedkavou kombináciou sebavedomia a skromnosti.

Quattlebaum, ktorý sám seba označuje za acid-punkového rappera, vydal ako vyzývavá Mykki debutové EP Mykki Blanco & The Mutant Angels, vychádzajúce z knihy jeho/jej básní From the Silence of Duchamp to the Noise of Boys z roku 2011. Prvý album s názvom Cosmic Angel: The Illuminati Prince/ss vyšiel na jeseň 2012 na labeli UNO. Spolupráca so známymi elekto-producentmi (napr. Brenmar, Gatekeeper, Sinden) doplnila release o rozmanitú škálu lámaných bítov, mátožných syntezátorov a ultrarýchlych bubnov. Najviac sa to prejavilo na výraznej skladbe Wavvy s naliehavým vokálom a nákazlivou, až tropickou atmosférou.

Mykki o albume povedal(a): “Nahrávka je odrazom životného štýlu, aký ja a moji rovesníci práve teraz vedieme, v tomto momente, keď sa zdá, že globálna klubová kultúra sa opäť zjednotila a medzinárodný underground z New Yorku, Los Angeles, Londýna, Berlína, Tokia či Ria sa stretol na nekonečnej, celonočnej party. Album Cosmic Angel je jej soundtrackom. Takto pozývam svet do svojej reality medzi čudákov, bizarné existencie, alternatívnu americkú černošskú kultúru. Sexualita prichádza až v druhom rade, v podobe života nočných ulíc a so zábleskami stroboskopov či v mäkkom svetle mesiaca, kedy je každý kozmickým anjelom.”

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/8117680″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Excentrický umelec vo svojej tvorbe kombinuje kultúru rave-u, hip hopu, trip hopu a riot grrls a lavíruje medzi jednotlivými žánrami s ľahkosťou a majstrovstvom, ukrytým v lyrickosti, agresívnom podaní a dramatickom vystupovaní. Uvidíme!

Oslava originality, Wilsonic Festival, sa tento rok uskutoční v areáli Divoká voda v Bratislave. Vstupenky sú dostupné priamo na stránke festivalu, ale aj na TIXY alebo vTicketportali, do 17. februára alebo vypredania 1000 ks za cenu 34 €. Stále si môžete kúpiť aj limitovanú darčekovú edíciu permanentky či vstupenku spolu s originálnou taškou s logom Wilsonic.

Aktuálne informácie hľadajte na festivalovej stránke wilsonic.sk/festival alebo na sociálnych sieťachTwitter a Facebook.

www.wilsonic.sk
https://mykkiblancoworld.com/
https://soundcloud.com/mykkiblanco

Mykki Blanco Video Diary

Zdroj: Wilsonic