Warm up Beach Tech + DnB stage: 15. júna v Hriňovej!

Už len niekoľko týždňov nás delí od začiatku letných prázdnin. Počas nich na vás čaká aj indoor electronic music festival s názvom Beach Tech 2012. Avšak, ešte pred tým vás pozývame na v poradí druhú warm up party, ktorá sa bude konať 15. júna vo Vegas Clube Hriňová. 
Prostredníctvom tohto eventu by sme chceli predovšetkým osloviť čo najviac clubberov, preto okrem Main Stage s house, tech house a nádielkou inteligentného techna, si prídu na svoje aj fanúšikovia Drum and Bass na druhom stage. 
Headlinerom večera bude veľmi známa osobnosť slovenskej klubovej scény. Moderátor, dj a producent v jednej osobe, Michal Breeth. Michal si čo sa týka hudby, prešiel už všetkým možným a získal tak profesionálny hudobný rozhľad a správny názor na súčasnú hudobnú scénu. 
Pri tejto príležitosti sme si aj my dovolili mu položiť zopár otázoka jeho odpovede si budete môcť prečítať priamo tu:


01. Ahoj Michal. Na úvod rozhovoru bežná otázka. Ako sa máš???
Ďakujem za opýtanie. Mám sa fajn, aj keď vcelku hekticky na viacero strán ☺.


02. Vzhľadom na to, že si Dj aj moderátor, zaujímalo by nás, ku ktorej z týchto profesií si sa skôr dostal a ktorá z nich ti je bližšia?

Bez sekundy zaváhania Dj. Hudba mi bola veľmi blízka od detského veku. K moderátorstvu som sa dostal defacto náhodou, vďaka dôvere ktorá bola do mňa vložená. Dalo mi to určitú príležitosť sprostredkovať ľuďom to, čo som od 90tych rokov o hudbe vedel.

03. Keďže si naším headlinerom večera, chceli by sme tvoje začiatky priblížiť dnešným návštevníkom akcií. Aké boli a ako dlho trvalo kým si sa dostal na originálnu party za dj pult?

Ono keď sa človek ponorí naozaj veľmi hlboko do pamäti zistíš, že tá genéza vývoja je veľmi hlboká. Dalo by sa o tom povedať fakt veľa. Od momentov kedy mi ako prvákovi na základnej škole nahrával kazety Peťo Groiss (top dj tej doby) až po robenie diskoték keď som mal 12 v tábore v bývalom Sovietskom Zväze. Znie to ako klíšé, ale faktom ostáva, že keď máš niečo hlboko v srdci a chceš – nič ťa nezastaví. Niekedy tá cesta bolí, niekedy to ani ako cesta nevyzerá…skôr ako nepreniknuteľný prales. Znenazdajky sa však niečo zmení a zrazu majú veci úplne iný pohľad. Bohužiaľ človek to nikdy dopredu nevie. Mal som šancu hrať na najväčších párties na Slovensku a na mnohých v zahraničí. Začína to však prirodzene úplne inak – od podlahy.

Breeth

04. Aký štýl hudby preferuješ v súčasnosti? Tvorba ktorých interpretov u teba rezonuje najviac?

Ťažko povedať. Občas sa cítim ako schizofrenik ☺. V minulosti viac ako 10 rokov som hral techno. Začalo sa to však príliš zrýchľovať, stratilo to dušu a mňa to prestalo baviť. Prišiel progressive house…lenže medzi časom i toho (dobrého) veľmi ubudlo. Momentálne mám rád groovy tech house, avšak aj deepovejšie veci. V tomto smere sa mnohé na Slovensku zmenilo k lepšiemu. Vznikli vydavateľstvá, je stále viac a viac slovenských producentov ktorí robia výbornú hudbu. Ťažko menovať nejakých svojich favoritov, keďže hudby je toľko ako si nikdy predtým nepamätám. Sú tituly, ktoré zahrám raz na tej ktorej párty a dosť. 


05. Keby si mal možnosť ovplyvniť zviditeľnenie undergroundu pred komerciou, akým spôsobom by si premohol stereotyp „ slovenských diskoték“ ?

Hm toto je veľmi široká a komplikovaná problematika. Z pohľadu prezentovania dobrej hudby sme sa vrátili do r. 91 s tým rozdielom, že chýba entuziazmus pre prijímanie rozličnosti, ktorú hudba ponúka a práve v 90tych rokoch to bolo všetko veľmi nové a ľudia to chceli. Dnes idú len za tým, čo je marketingovo vyprofilované a má „cveng“. Toto podvedome vnímajú aj všetci mladí dji, z čoho potom vzniká ten fenomén self marketingu, vymýšľania a prikrášľovania si svojich profilov, párties je 5 x viac ako predtým, ale všetky sú jedinečné, úspešné, kde môžeš zažiť čo si nezažil ☺ „Ibiza na Slovensku“. Keď sa na to pozrieme reálne tak je to podvod na ľudí, ale nikto sa takto na to nepozerá. Je to skrátka brané iba ako forma niečo dobre predať. Keď som hral v 99 na Doubledeckeri o 6. ráno, tak ľudia ktorí tam ostali vedeli čo hráš a rešpektovali to ako tvoje zvukové „know how“. Dnes prídu na párty a očakávajú, že budeš hrať to na čo sa chcú oni baviť, čo bolo v minulosti výsadou diskoték. Ďalším atribútom je cenová dostupnosť všetkých komponentov. Notebook má dnes už pomaly každé dieťa, čiže stačí vydrankať od rodičov 50€ na narodeniny, kúpiť konzolu, posťahovať 50 trackov z netu a je z teba dj! Ak sa mýlim tak mi daj vedieť ☺. Kedysi stáli za pultami chalani, ktorí sa tam prebojovali, nastávala prirodzená selekcia a tá neľahká cesta znamenala, že tam po väčšinou naozaj ostali iba tí, ktorí mali hudbu úprimne radi. Čiže tak ju podávali aj návštevníkom. Komercia sa musela hrať vždy a vždy tu bola a v princípe neznamená, že musí byť na škodu. Avšak vždy bola snaha aj v tých komerčných podnikoch ľudí kamsi viesť, ukazovať im inú cestu. Dnes ma napadá iba jeden taký podnik v ktorom som to cítil a to vďaka človeku ktorý ho dramaturgicky vedie Peťo Štofko. Vždy všetko záleží na miestnych djoch, tí vytvárajú vďaka jednotlivým párties a jednotlivým návštevníkom celok. U nás neexistujú kluby, ktoré by ľuďom tú „trocha inú hudbu“ prezentovali, tým pádom tvorba celku je minimálna. Myslím, že dnes má komunita, ktorá holduje tanečnej hudbe na SR max 1000 ľudí (v r.2004 prišlo na Dj Rusha cez 4000). Všetko záleží na malých promotéroch ako ste vy, na lokálnych párties atď. Aj preto sa viacerými spôsobmi aj napriek tomu, že už musím svoje zameranie sústrediť iným smerom snažím stále mladých chalanov podporovať či už cez Rádio_FM, alebo cez Wave.

06. V poslednej dobe sa stretávam s názorom, že tech-house a techno sa vracia do malých klubov. Stotožňuješ sa s týmto názorom?

☺ Myslím, že som už túto otázku zodpovedal povyše. Áno tieto dva štýly sú stále v progrese. Menia sa a dávajú momentálne asi hudbe veľa čerstvého. Keď som pred dvoma-troma rokmi robil rozhovor s megastar Hernanom Cattaneom, tak mi povedal že pôjde techno veľmi hore. Priznám sa, že mi to bolo trocha divné s ohľadom na vtedajšie okolnosti… Čas mu však dal za pravdu.

07. Aké hranie uprednostňuješ? Aká djská technika ti je najbližšia? Na čom najradšej hráš?

Myslím, že v dnešnej dobe mám najradšej hrania v kluboch, kvôli intimite a atmosfére, ktorá je najúprimnejšia. V rámci techniky som prešiel asi cez všetko…gramofóny, cdčka a možno sa budeš čudovať ale som momentálne na konzole, aj keď asi zmením jej typ :D ! Myslím, že po 20 rokoch za pultom už nemusím hádam nikomu dokazovať, že viem zrovnať beaty alebo viazať takty. Pokiaľ sa nebavíme o komerčnej tanečnej hudbe našich diskoték, kde je to úplne zbytočné a nevyužiteľné, tak je to skvelý spôsob ako dať priestor svojej kreativite. Minulý rok v septembri som mal možnosť sledovať 2 hodiny Paola Moja a bolo to fantastické, ako si nahadzoval loopy, accapely atď. U nás to na nešťastie nikto neocení ☺. V tom prípade je lepšie si trénovať robenie srdiečok rukami, skoky na pult (eventuálne z neho) a dobré mixy Rihanny s Guettom. To má oceniteľnejší efekt.

08. Za tú dobu čo pôsobíš na tanečnej scéne si hral s mnohými zvučnými menami. Na koho máš najlepšie spomienky a prečo?

Ako najväčší profesionál na mňa zapôsobil Paul Van Dyk. Je to fakt veľký Pán. Hudobník, biznisman, človek ktorý dáva pozor na každý detail. Napriek tomu, že má managera na všetko jedným okom osobne dozerá, komentuje a koriguje. Ako jeden z mála si dlhé roky riadil všetko sám, cez marketing, vydávanie až po booking. Žiadna pretlačená figúrka, skrátka stará škola. Ďalším obdivuhodným fenoménom je Umek, na ktorého nedám dopustiť. Rovnako rozhovor s Cattaneom na mňa spravil veľký dojem. Pohľad na prierez ich kariérou ti dá odpoveď na všetko. Vďaka osobným skúsenostiam mám však veľmi rád aj nastupujúcu generáciu hviezd Jon Rundell, alebo Guy J o ktorých je už teraz veľmi veľa počuť a bude ešte asi omnoho viac. Sú to veľmi úprimní, skromní a na druhú stranu cieľavedomí chalani.


09. Čo môžeme v tomto roku očakávať od dua Peet & Breeth a vydavateľstva Oneway Records, ktoré máte?

Máme toho rozrobeného viacero. Najnovšie vyjde na Oneway remixová edícia nášho tracku Kilimanjaro s dvoma remixami od Corvina Daleka, Dandyho a super verziou od poľského chalana ktorý si hovorí Reed. Dokončili sme už koncom marca track, ktorý sa volá Spring Prayer, pre ktorý čakáme na remixy od japonského producenta Masanoriho Nozawu a českého Romana Raia. Radi by sme tiež s Peetom niekedy odpálili náš spoločný set z dvoch bookov, konzol, abletonu atd. Tak sa hádam naskytne nejaká príležitosť. Na Oneway je pripravených v rámci tohto roka viacero releasov, ktoré sa budú oproti tým doterajším asi viac uberať práve tým viac krát spomínaným tech housovým smerom.

10.  Prácu ktorých slovenských mien by si vyzdvihol (mená 3 djs, 3 producentov, značku bookingu, agentúry)

Z ktorej strany sa mám na to pozrieť? Podľa toho kto je koľko v telke, koho tracky hrávajú svetoví djs, kto kde vystupuje…? Ťažko povedať. Prínosom pre Sk scénu v širšom meradle sú určite vydavateľstvá ako Seta, Soluble, Sajgon, alebo UNT. To zároveň dáva odpoveď ohľadne jednotlivcov, ktorí okolo nich pôsobia. O bookingu, ktorý by reálne fungoval na princípoch aké v tomto prípade zvyknú platiť v rámci SR ani neviem.

11. Čo očakávaš od tohto eventu a čo by si odkázal ľuďom, aby si ich inšpiroval k návšteve Warm Up Beach Tech vo Vegas klube v Hriňovej?

Mnohé z toho čo som odpovedal povyše ma naučilo neočakávať nič ☺ čo má často krát za dôsledok veľmi príjemné prekvapenie. Za seba môžem povedať, že sa vynasnažím všetkých návštevníkov čo najlepšie zabaviť našliapanou hudbou, ktorá vás bude nútiť hýbať sa, aby ste prežili vo Vegas klube skvelý večer a vrátili sa aj na budúce. 

Michalovi budú v line up robiť spoločnosť ďalší štyria djs, a to T Mike, Mlyno, Kaffu a Fossi, zastupujúci farby Techron.sk. Všetci títo djs sa budú starať o vašu zábavu na Main Stage a rozdávať vám tak kus zo svojho hudobného cítenia. 


Či už to bude energický tech house s prvkami industry soundu v podaní T Mike alebo Kaffu a jeho groovy tech so saxofónovými vyhrávkami, Mlynov typický sound s hustou basou a Fossi, ktorý rád experimentuje a takisto mieša rozmanité prvky tech house music. 


Clubberi budú môcť navštíviť aj druhý tanečný stage, kde budú svoje beaty rozdávať štyria djs. Mená týchto pánov sú 2DO, Thx, Vixo, Krusty Cut. Rozhodne si nenechajte ujsť Warm Up Beach Tech vo Vegas Club Hriňová, pretože v dnešnej dobe, sa nie každý piatok podarí zorganizovať party s undergroundovým soundom, s dvoma tanečnými floormi a deviatimi djs v jednu noc. 


VEGAS CLUB HRIŇOVÁ

15. jún 2012/Piatok

Štart: 21:00

Vstup: 3€



Techrin


Zdroj: Techron.sk
Publikoval: Redakcia GREGI.NET