Malý výškou,veľká hlasom, taká bola SELAH SUE v Prahe.

Milá, drobná, charismatická, s velkým srdcem i hlasem – tak bychom mohli charakterizovat belgickou zpěvačku SELAH SUE, která se představila druhou adventní neděli v Praze. Před vyprodaným koncertem v klubu Roxy navštívila Selah pražské radio City, kde v rámci pořadu CITY LIVE zazpívala akusticky tři songy a prozradila na sebe také několik pikantností.

Pražské radio City 93,7 FM zve své posluchače už třetím rokem na pravidelné akustické mini-koncerty s názvem CITY LIVE, do kterých zavítaly největší hvězdy české hudební scény, pozvání přijali také zahraniční umělci.

Selah Sue - foto Ondrej Pojmon, radio City

Po MELANII C, MILOW, NIGHTWORK nebo CHINASKI přivítal moderátor Petr Slíva v neděli 7. prosince ve studiu na Korunní ulici půvabnou SELAH SUE z Belgie, která tak potěšila obyvatele české metropole před svým večerním vystoupením ve vyprodaném klubu Roxy. Drobná dívka prozradila, že ji k cestě na vrchol pomohl kamarád MILOW (v CITY LIVE na radiu City v prosinci 2013), zavzpomínala na spolupráci s CEE LO GREEN, se kterým se vlastně při tvorbě songu vůbec neviděla, nebo na tvorbu nového singlu TOGETHER.

Ten dala dohromady s americkým rapperem CHILDISH GAMBINO na základě popudu kamarádů, producentů ze Skandinávie. Petr Slíva se zeptal SELAH SUE také na Vánoce v Belgii. Ta prozradila, že svátky v Belgii jsou především o velkém množství jídla, které si vaří sama, protože je vášnivá kuchařka. Naopak nemá ráda přeplněná nákupní centra, a proto si veškeré dárky objednává přes internet.

10848902_849077841780621_5220286953705104113_o

Nechyběl ani pravidelný křížový výslech, ze kterého jsme zjistili, že zpěvaččino nejoblíbenější zvíře je slon, jídlo králík se švestkami, obdivuje zpěvačku LAURYN HILL a ráda čte psycho thrillery (zejména ty od NICCI FRENCH). SELAH SUE zazpívala na radiu City akusticky tři songy – z nového EP zazněly písně ALONE a WON’T GO FOR MORE, exkluzivně pak cover verze hitu VALERIE, původní song z roku 2007 od dvojice MARK RONSON & AMY WINEHOUSE.

A jak na SELAH SUE reagoval průvodce pořadem CITY LIVE, moderátor pražského radia City Petr Slíva? „Mám rád skromné hvězdy. Ne falešnou skromnost, ale ty, které si uvědomují svůj talent, ale zároveň stojí nohama pevně na zemi a jejich nos nemíří příliš vzhůru. Taková je SELAH SUE a dokázala to i v CITY LIVE. Příjemná a obyčejná holka z Belgie (v tom dobrém slova smyslu), se kterou bych šel klidně na pivo (je jedno, jestli české nebo belgické).“

10733790_849078078447264_4475545373410566640_o

CITY LIVE je pravidelný hudební pořad radia City 93,7 FM, který vysílá pražská stanice už třetím rokem. Moderátor Petr Slíva zve do studia na Korunní ulici nebo jiných atraktivních prostor metropole známé české i zahraniční hudební interprety. V CITY LIVE vystoupili: SELAH SUE /BE/, KRISTÍNA /SK/, O5 & RADEČEK, ONDŘEJ BRZOBOHATÝ, JANA KIRSCHNER /SK/, TOMÁŠ KLUS, PETER ARISTONE /SK/, MELANIE C /UK/, NO NAME /SK/, MILOW /BE/, CHINASKI, NIGHTWORK, IVA FRÜHLINGOVÁ, XINDL X, EWA FARNA, PORTLESS, DIVOKEJ BILL, DEBBI, LIPO, KRYŠTOF, VERONA, VÁCLAV NECKÁŘ nebo MIG 21.

head_selahsue_2_tw

Zdroj: radio City
Foto: Odřej Pojmon