„Stále si nosím veľa emotívnej batožiny a mám svoje ups & downs tak ako každý“ priznáva belgická diva Selah Sue, ktorá vystúpi v Bratislave už 14. marca.

Negatívne emócie z ukončenia vzťahu vždy pôsobia blahodarne pre umelecké vyjadrovanie. Najlepšie predstaviteľný príklad poskytla za posledné roky speváčka Adele, ale aj Sam Smith. Teraz čosi podobné ponúka aj Selah Sue. Na rozdiel od svojich „baladárskych“ kolegov však vo svojej rozchodovej fáze nerozbíja riad nad hlavou svojho ex, namiesto toho rúca indie-popové stereotypy.” Marek Majzon, Hudba.sk

Majiteľka hitu This World s čiernym hlasom sa svojou novinkou posunula viac k mainstreamu, nechýba však potrebná štipka korenia new jazzu, reggae či funku, aby ju udržala nad diskvalifikujúcou stokou hudobného smogu.” Andrej Turok, Popular.sk

Nový album Selah Sue je popovejším krokom smerom na singlovom fronte, ale na albume sa nájdu aj veľmi podarené skladby, v ktorých Selah dokazuje, že patrí medzi najväčšie talenty na modernej soulovej a akustickej scéne. Je výbornou pesničkárkou, a jej hlas ju posúva ešte ďalej. Určite patrí medzi najvzrušujúce európske talenty posledných rokov.” Adam Donoval, Refresher.sk 

Selah Sue 1 _ (c) Alexander Brown_small

Hudobní kritici majú pre Selah Sue a jej úprimnú hudobnú tvorbu jednoducho slabosť. Aktuálny album belgickej divy žne úspech nielen u nich, ale i u fanúšikov. Dôkazom sú vypredané koncerty takmer všade, kam Selah so svojou unikátnou charizmou a vydarenými skladbami príde. Slovenskí fanúšikovia sa na ňu môžu tešiť najbližšie už v pondelok 14. marca. V rámci európskeho turné Selah Sue zavíta aj do bratislavského Majestic Music Clubu.

Je to šialené – predstavte si, že 3 roky 4-krát v týždni spievate tých istých 12 skladieb…”

…bolo to náročné obdobie. Takže už bol naozaj čas na nový album!”  hovorí Selah Sue na margo predošlého turné k svojmu debutovému albumu Selah Sue z roku 2011. Mala som v sebe veľa energie  na tvorbu nových vecí. Takže teraz sa veľmi teším, že už môžem vystupovať s novými skladbami,” prezrádza o novom turné k aktuálnemu albumu Reason.

„Na turné milujem ten pocit, keď sa vraciam do krajín, ktoré sú mi blízke a ktoré dobre poznám – Holandsko, Francúzsko  – tam sa cítim ako doma. Na druhej strane, celkom iný pocit je, prísť do krajiny, kde som nikdy nebola a objavovať ju. Úžasné bolo napríklad Poľsko – keď sme tam prišli prvýkrát, koncert bol vypredaný a prišlo až 4 tisíc ľudí. Je to nádherný pocit, keď vidíte z pódia ten dav, ktorý miluje vašu hudbu,” hovorí stale žiadanejšia speváčka, ktorá zabodovala koncom minulého roka  najnovším singlom Fear Nothing.

Stále nosím so sebou veľa emotívnej batožiny”

Nová Selah Sue je viac naklonená k strednoprúdu, no stále ostáva sama sebou – rozprávačkou vlastných osobných príbehov a pocitov, zhudobnených tak intímne a zároveň tak globálne, že sa s ňou v okamihu každý fanúšik stotožní. Stále nosím so sebou veľa emotívnej batožiny”. Mám svoje ups & downs”, rovnako ako každý, ved tiež žijem život. Keď neustále cestujete a stretávate stále nových ľudí, prináša to veľa nových pocitov a inšpirácie.”  Ako dodáva, jedným zo základných elementov inšpirácie pri tvorbe jej najnovšieho albumu Reason bol najmä pocit zodpovednosti vo všetkých svojich podobách.

Zrazu som si začala uvedomovať zodpovednosť. Vo všetkých smeroch. V osobnom živote. V práci. Zodpovednosť voči rodine, zodpovednosť voči fanúšikom, svojmu tímu. Som staršia a predošlé turné bolo dobrou školou. Naučilo ma tiež, ako mám pracovať so svojím hlasom a zžiť sa s pódiom. Okrem toho som sa naučila lepšie zvládať svoje extrémne emócie a využiť ich na dobré veci,”  prezrádza o zákulisí svojej tvorby, inšpirácie a života.

Môj cieľ? Robiť hudbu po zvyšok života.”

Mladá, 26-ročná hudobníčka (vlastným menom Sanne Putseys) a autorka hitov This World, Raggamuffin a Crazy Vibes je čerstvou a celkovo už 5-násobnou držiteľkou prestížnej flámskej MIA Award (Music Industry Awards) v kategórii  Best female solo artist. Ako však priznáva, na ocenenia a predaje si veľmi nepotrpí: „Samozrejme, že chcem, aby bol môj album úspešný natoľko, aby som mohla robiť turné, a aby som sa mohla živiť hudbou. Rozhodne ale nie je mojou ambíciou, byť napríklad jeden z piatich najpredávanejších umelcov alebo čosi také, to naozaj nie je môj cieľ. Ja len proste dúfam, že budem môcť robiť hudbu po zvyšok svojho života.”

Hudbu Selah Sue, viac informácií o koncerte a súťaže o vstupenky fanúšikovia nájdu vo vysielaní Rádia_FM.

Vstupenky na podujatie sú v predaji na webe Predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6095/selah-sue

Cena vstupeniek v predpredaji je 30 Eur. Vstupné na mieste konania koncertu je 35 Eur.  

Viac info:
https://www.selahsue.com/
https://www.facebook.com/SelahSue/
https://www.youtube.com/user/selahsuemusic
https://twitter.com/SelahSue
https://www.instagram.com/selahsueofficial/
https://www.facebook.com/GentleGrooveProduction
https://www.facebook.com/events/1690834521171359/

 

SELAH SUE PLAGAT WEB

Foto: Alexander Brown