VZÁŘÍ – veľkolepá vizuálna show opät v Olomouci

VZÁŘÍ – festival světla a videomappingu opět zavítá do hanácké metropole, kde pomocí speciálních projekcí promění historické budovy k nepoznání. Pětidenní přehlídka vizuálního umění spojená s bohatým doprovodným programem v podobě koncertů, vystoupení DJs, workshopů a výstav bude k vidění po celé Olomouci od úterý 24. září.

I letos se mohou diváci těšit na jedinečnou přehlídku videomappingových projekcí českých i zahraničních uměleckých týmů. Ty se utkají v promítání speciálních animací vytvořených na míru budovám v centru Olomouce, tentokrát na Dolním náměstí. Kromě hlavní soutěže čeká diváky i tzv. Tematická soutěž ve videomappingu, ve které uvidí například animaci nové čokolády Milka, nebo mezinárodní fotografická výstava Světlo jinak. Chybět nebudou tradiční workshopy, světelné instalace, koncerty, ale třeba i oblíbený noční závod koloběžek. Nabitý program slibuje nevšední zážitky nejen pro nadšence moderních technologií a zajímavých efektů, ale i pro hudební fanoušky. Novinkou třetího ročníku festivalu VZÁŘÍ je noční hudební program nebo open-air kino.

Septembeam_1Septembeam_2

„Jsem rád, že se nám podařilo vytvořit tradici a spojit toto jedinečné vizuální umění s Olomoucí,“ říká Kamil Zajíček, ředitel Festivalu světla a videomappingu VZÁŘÍ. „Pomocí animací a 3D modelů tak vždy na konci září spojujeme reálné kulisy domů s virtuálním dějem připomínajícím krátký film a necháváme budovy vyprávět svůj vlastní jedinečný příběh,“ doplňuje Kamil Zajíček. Soutěžní část festivalu bude probíhat po setmění ve večerních hodinách. Přípravy festivalu jsou v plném proudu a diváci se mají i letos na co těšit!

Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ 2013

Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ se koná v Olomouci od 24. do 28. září 2013. V soutěžní části programu budou diváci moci sledovat originální videomappingové projekce na historické budovy v centru Olomouce, připravené jsou i koncerty, workshopy a zajímavá výstava. Na internetových stránkách www.vzari.cz bude uveřejněn podrobný program festivalu včetně všech doprovodných akcí. Přidejte se k fanouškům festivalu na Facebooku  www.facebook.com/septembeam.

Zdroj: Crest Communications a.s.