Festival svetla a videomappingu Vzáří 2013.

Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ již vybral historické prostory a budovy, na kterých proběhnou na konci září soutěžní videomappingové a tematické animace i světelné projekce.

Tentokrát budou jako speciální projekční plochy sloužit Hauenschildův palác, Terezská brána a bývalá Obecní beseda. Vylosovány byly i týmy, které vybranou budovu hrou světla, tmy a stínů oživí a doslova rozhýbou.

Hauenschildův palác, rozlehlou třípatrovou renesanční budovu na rohu Lafayettovy ulice a Dolního náměstí, využije pro svou jedinečnou animaci ukrajinský tým. Český tým oživí průčelí s bohatou renesanční kamenickou výzdobou při své velkoplošné projekci inspirované 440. výročím založení Univerzity Palackého. Další dva české týmy vytvoří své světelné produkce pro dům č. p. 110 na Dolním náměstí známém jako Obecní beseda, jehož historie sahá až do poloviny 13. století. Diváci se mohou těšit na to, jak si tvůrci poradí se secesní fasádou budovy ozdobenou romantických sousoším s Hanačkou nejen v rámci hlavní soutěže, ale i při tematické projekci inspirované sladkou novinku od Milky.

Triumfální oblouk Terezské brány a její historie je inspirací pro letošní naprostou novinku festivalu – projekt Olomouc, jasně! Speciální nasvícení a vizuálně pojaté site-specific vystoupení – jedinečné divadelní představení inspirované historií této stavby – ukáže společně s dalším doprovodným programem toto známé místo zcela jinak.

Kouzlo světla, stínu, hudby a imaginace v kontextu působivých paláců a staveb historické Olomouce slibují divákům kouzelnou podívanou a neopakovatelnou atmosféru na konci září na festivalu VZÁŘÍ. Jeho třetí ročník se koná v Olomouci od 24. do 28. září.

Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ 2013

Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ se koná v Olomouci od 24. do 28. září 2013. V soutěžní části programu budou diváci moci sledovat originální videomappingové projekce na historické budovy v centru Olomouce, připravené jsou i koncerty, workshopy a zajímavá výstava. Na internetových stránkách www.vzari.cz bude uveřejněn podrobný program festivalu včetně všech doprovodných akcí. Přidejte se k fanouškům festivalu na Facebooku  www.facebook.com/septembeam.

Zdroj: Crest Communications a.s.