Vypočujte si Predpoveď počasia podľa Adama Ďuricu.

Autor úspešných skladieb Neľutujem, Mandolína a Láska-Veda, prichádza s novým singlom. Pieseň sa volá Predpoveď počasia a je ďalšou ochutnávkou z čerstvého albumu Mandolína, ktorý Adam predstaví aj naživo na svojom jesennom turné.

Adam Ďurica pred nedávnom vydal svoj tretí radový album, ktorý obsahuje 12 silných popových skladieb. Medzi ne patrí aj jeho nový singel s názvom Predpoveď počasia.

„Je to veľmi špecifická vec so silnou náladou. Na albume si ju poslucháči hneď všimnú. Hudobne je to taká pohodovka. Obsahovo je vlastne o nás všetkých, pretože v nej opisujem nálady, pocity a stavy, ktoré každý z nás väčšinou dobre pozná. A tieto nálady sú prirovnávané k počasiu,“ predstavil nový singel Adam Ďurica.

O text piesne sa postaral už klasicky Vlado Krauzs, ktorý okrem piesne Víla, je autorom textov všetkých skladieb na albume Mandolína.

„Predpoveď počasia vznikla veľmi spontánne, keď som čítal voľné texty od Vlada. Hneď ako som narazil na text o počasí, som chytil do rúk gitaru a hudba bola za päť minút na svete. Samozrejme, len taká ta prvotná, moja demo hudba. Všetko sa to udialo počas rannej kávy, kedy som sa nikam neponáhľal,“ prezradil Adam vznik piesne.

Nová skladba znie veľmi moderne – má veľmi moderný sound. Okrem príjemnej melódie, pieseň obsahuje niekoľko podmanivých zvukov, pri ktorých poslucháč okamžite zbystrí svoju pozornosť. O tieto zvuky i o celkovú produkciu sa postaral opäť Peter „Ďuďo“ Dudák z Hexu.

„V Predpovedi dostal Ďuďo svoj priestor, ktorý nám obom vyhovuje. Ja som mu poslal také jednoduché demo, ktoré som zložil na loopri, kde bola základná gitara, vyhrávka a rytmus. No a Ďuďo, tak ako aj v predošlých piesňach, sa postaral o ten moderný sound. Myslím, že sa to páči aj ľuďom, keď to máme takto rozdelené,“ pousmial sa Adam.

Aktuálny singel Predpoveď počasia zaznie aj na Adamovom jesennom turné, počas ktorého sa spevák predstaví v desiatich slovenských mestách. Vstupenky na Mandolína Tour sú už v predaji a fanúšikovia si ich môžu kúpiť na stránke predpredaj.sk.

Adam Ďurica – Mandolína Tour 2015
17.10. 2015     Prievidza – Dom Kultúry
22.10. 2015     Košice – GES Club
23.10. 2015   Liptovský Mikuláš – Dom kultúry
24.10. 2015     Zvolen – Dom kultúry Podborová
30.10. 2015     Žilina – Dom Odborov
31.10. 2015     Trenčín – Piano Club
6.11.2015        Poprad – Dom kultúry
7.11.2015        Humenné – Divadelná sála Domu kultúry
13.11.2015      Nové Zámky – Dom kultúry
14.11. 2015     Bratislava – Ateliér Babylon

https://www.facebook.com/adam.durica.1

Zdroj: Universal Music s.r.o.