Adam Ďurica vypredal bratislavský koncert a vydal svoj Zlatý album na vinyle.

Adam Ďurica nielenže má svoju prvú vlastnú vinylovú platňu, ale predstavil aj úvodnú skladbu koncertného programu na Mandolína Tour. Volá sa Ticho a bicie do nej nahral Martin Valihora.

Do začiatku jesenného turné Adama Ďuricu zostáva ešte mesiac a pol, ale záverečný koncert celej šnúry, ktorý sa uskutoční v novembri v Bratislave v Ateliéri Babylon, je už teraz do posledného miesta vypredaný.

„To, že je o Mandolína Tour tak veľký záujem, je pre mňa veľká vec. Doslova ma to nabíja novou energiou, pretože svoju hudbu robím už 11 rokov a nikdy som nemal pred sebou väčšie vlastné turné a zároveň som nikdy nemal veľký vlastný koncert vypredaný dva mesiace dopredu. Je to skvelý pocit a pre mňa aj veľké zadosťučinenie,“ teší sa Adam Ďurica.

Adam Ďurica

Album Mandolína, ktorý sa stal zlatým už mesiac po vydaní, v týchto dňoch vychádza aj na vinylovej platni. Hity Neľutujem, Láska-Veda či aktuálny singel Predpoveď počasia si tak fanúšikovia LP-čiek môžu vypočuť aj na svojom gramofóne.

„K vinylom mám pozitívny vzťah, pretože už ako malý chlapec som si s bratom púšťal otcove platne a veľmi sa nám páčilo, že sa tá čierna vecička točí a hrá pritom hudba. Keď som sa dozvedel o možnosti vydať album Mandolína aj na vinyle, neváhal som ani chvíľu. Je to niečo, čo má štýl, hodnotu a okrem toho, to aj skvele vyzerá. Pustiť si doma vlastnú hudbu z platne je pre mňa v roku 2015 taký malý zázrak,“ pousmial sa Adam.

Prípravy na Mandolína Tour sú v plnom prúde. Adam s kapelou poctivo skúša a zostavuje finálny playlist, ktorý bude prierezom všetkých jeho radových albumov od Mandolíny cez Dávno zomrel Rock & Roll až po debut Cukor a soľ. Pieseň, ktorá bude koncertný program jesenného turné otvárať, sa volá Ticho.

„Skladba Ticho vznikala veľmi svojsky. Na voľný text od Vlada Krausza som začal robiť hudbu len tak na tablete. Vznikli len prvé malé slučky, ktoré som si odložil a neskôr som do nich vo svojom štúdiu nahral gitaru, basu a hammond. Potom pesničku producentsky podchytil Ďuďo, ale stále sme nevedeli uchopiť jej záver. Až prišiel Peter Riava z Universal Music a predstavil nám svoju víziu s prechodmi a bubnami. Na tom sme sa zhodli, že to bude super. Zavolali sme Martina Valihoru a ten tie prechody, ktoré tam počujete, nahral asi za 15 minút a ešte k tomu so zlomenou rukou,“ zaspomínal si na nahrávanie Adam.

Hosťom Mandolína Tour bude speváčka Zuzana Smatanová, ktorá sa spoločne s Adamom predstaví na prelome októbra a novembra v desiatich slovenských mestách. Vstupenky na turné sú v predaji na stránke predpredaj.sk.

https://www.facebook.com/adam.durica.1

Adam Ďurica – Mandolína Tour 2015
17.10. 2015        Prievidza – Dom Kultúry
22.10. 2015        Košice – GES Club
23.10. 2015        Liptovský Mikuláš – Dom kultúry
24.10. 2015        Zvolen – Dom kultúry Podborová
30.10. 2015        Žilina – Dom Odborov
31.10. 2015        Trenčín – Piano Club
6.11.2015            Poprad – Dom kultúry
7.11.2015            Humenné – Divadelná sála Domu kultúry
13.11.2015         Nové Zámky – Dom kultúry
14.11. 2015        Bratislava – Ateliér Babylon

Zdroj: Universal Music s.r.o.