Vychádza reedícia albumu Bez udania dôvodu skupiny INÉ KAFE – na LP aj CD.

Album Bez udania dôvodu uzatvára trojicu albumov, ktoré nahrala legendárna punková skupina Iné Kafe vo svojom vrcholnom období pre vydavateľstvo Forza Music. Aj tento album dosiahol po tituloch Je tu niekto? a Príbeh platinové hodnoty predaja a potvrdil špičkovú pozíciu skupiny na slovenskej scéne po roku 2000. Iné Kafe sa tu vracia k pôvodnému tvrdému punk-rockovému výrazu i zvuku, čo ocenili najmä ich stabilní fanúšikovia. Po takmer 20 rokoch vychádza album v týchto dňoch prvýkrát aj vo vinylovej podobe vo vydavateľstve OPUS.

„Album Bez udania dôvodu sme poňali úplne inak, ako albumy dovtedy. Predchádzalo mu obdobie, keď sme boli v každom časopise a telke a začali na nás chodiť už aj ľudia, ktorí sa až tak nezaujímali o hudbu, ale len o značku alebo proste len tváre. A to nám parádne začalo liezť na nervy. Tak sme sa rozhodli, že urobíme nahrávku, kde dáme bokom celých tých fešákov, ktorými v očiach mnohých sme boli a natrieme im to pekne od podlahy. Úmysel sa absolútne vydaril, mainstreamové publikum sme tým úplne odplašili a verní pri nás ostali ešte viac, lebo nosič zaznamenal veľký ohlas u rockového publika. Jediný, kto nebol až tak šťastný bol vydavateľ, ktorý pochopiteľne očakával čo najmasovejšie predaje. Na konci dňa, ale album aj tak získal platinu a bol a aj je veľmi úspešný. Ľudia z neho poznajú určite singel Spomienky na budúcnosť. Album je pomerne dosť spoločensky orientovaný,“  komentuje vydanie reedície líder kapely Vratko Rohoň.

Skupina Iné Kafe v zložení na albume: Vratko Rohoň (gitara, spev), Peter Fóra (basová gitara, vokál), Ján Rozbora (bicie)

Počúvaj album na digitálnych službách tu: https://WMCZ.lnk.to/BezUdaniaDovodu

Zoznam piesní na LP a CD Bez udania dôvodu
01. A1 ŠTÁT
02. A2 MESTO
03. A3 ŽIVOT AKO VIDEO
04. A4 120 ČÍSEL /POD ZEMOU/
05. A5 TAKTO NÁM TO STAČÍ
06. A6 VEĽKOU PALICOU III
07. A7 BEZ UDANIA DÔVODU
08. A8 ALIBI
09. B1 KRVAVÁ BLONDÍNA
10. B2 OPÄŤ NA STRECHE
11. B3 AUŤÁKY
12. B4 MÝTNA
13. B5 SPOMIENKY NA BUDÚCNOSŤ

Zdroj: TS