Vokálna skupina Voising si zaspievala s najznámejšou svokrou Gizkou Oňovou!

A´cappella Voising má na konte už viacero hviezdnych spoluprác, tentokrát sa jej však podarila skvelá vianočná chuťovka. V rannej televíznej show sa stretli s najznámejšou svokrou Gizkou Oňovou. Populárnej speváčke sa päť fantastických hlasov a beatbox kapely Voising tak zapáčili, že si spolu hneď aj zaspievali. Vypočujte si ich verziu slávneho hitu Rolničky, rolničky. 

Vokálna skupina Voising, ktorá nepoužíva nástroje, len svoje hlasy, vydala po piatich rokoch na hudobnej scéne debutový album Všetko má svoj čas. Na albume je deväť autorských skladieb. Kapela sa však nebráni cover verziám známych hitov a novým spoluprácam.

„Keď sme sa dozvedeli, že okrem nás je hosťom populárnej rannej televíznej show Gizka Oňová, veľmi sme sa potešili. Pre niektorých z nás to bolo prvé stretnutie s Gizkou. Už pri prvom rozhovore s ňou sme mali pocit, že sa poznáme dlhé roky. Gizka je naozaj veľmi sympatická a energická žena, ktorá nielen že pečie výborné vianočné koláčiky, ale pri každom stretnutí vás v spomienkach prenesie do detstva. Naše spievanie sa jej veľmi páčilo,“ tešil sa spevák a skladateľ Viktor Nižník.

Celý nápad natočiť spoločné video s obľúbenou Gizkou Oňovou bol veľmi spontánny a vznikol bez akejkoľvek prípravy.

„Gizka veľmi pohotovo improvizovala, aj čo sa harmónií týka, ale aj textu, ktorý sme si tak trochu upravili. Video sme dali „na prvú“ a keď sme sa jej spýtali, či to chce nahrať ešte raz s úsmevom reagovala: „Ja chyby neriešim. Ja hanby nemám, ja som stará žena.“ Všetkých nás rozosmiala, bolo to naozaj veľmi milé,“ prezradil Viktor Nižník.

Kapela Voising funguje v zložení Viktor Nižník – tenor, Veronika Oláh Šebeňová-alt, Milena Čief Majerová – mezzosoprán, Tomáš Benjamín Nižník – beatbox/perkusie, Rado Tomeš – bas, Katarína Fojtíková – soprán. Ich debutový album Všetko má svoj čas je historicky prvý a´cappella album s autorskými piesňami na Slovensku. Piesne na albume sú rôznorodé, fanúšikovia medzi nimi nájdu tanečnú hudbu, prvky R´n´B, či slaďák s vianočnou tematikou. Kapela spolupracovala aj s ďalšími autormi, ako sú textár Richard Bönde, Katarína Makara, Romana Hudec Orlická, či hudobník a skladateľ Adam Hudec. Spolu s novým albumom zverejnili Voising aj nový videoklip k piesni Poďme sa roztopiť. Autorom hudby je Viktor Nižník, text napísala Katka Makara. Niektoré skladby z albumu už môžu fanúšikovia počuť v rádiách a na koncertoch skupiny Voising. Voising sa na budúci rok chystajú koncertovať, nakrúcať klipy a pokrstiť nový album. Ten nájdete na všetkých streamovacích platformách https://share.amuse.io/album/voising-vsetko-ma-svoj-cas

Link na skladbu Rolničky, rolničky s Gizkou: https://www.youtube.com/shorts/xMpPml6knqA?si=nzTQeVlIaEgMUm1n
Link na klip Poďme sa roztopiť: https://www.youtube.com/watch?v=-n-VjiBOdbo

WEB: www.voising.sk
Facebook: https://www.facebook.com/VoisingSK
Instagram: https://www.instagram.com/voising.sk/
Tiktok: https://www.tiktok.com/@voisingsk?_t=8hDIhM8gWIL&_r=1
YT: https://www.youtube.com/@voisingsk
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4yC5uKmr2VEBvvPQIRi5e8

Zdroj: NK Factory
Foto: Voising