Vo Vysokých Tatrách štartuje cez víkend prvá akcia nového projektu Tatry v pohybe!

Športovanie v Tatrách, to nie sú len lyže, sánky a snowboardy! Vo Vysokých Tatrách môžete zažiť preteky v bežeckých disciplínach, Nordic Walking, cyklistike, golfe, skialpinizme či bežeckom lyžovaní.

Nový projekt Tatry v pohybe štaruje už tento víkend a zahŕňa športové aktivity, ktoré sú určené pre všetky vekové kategórie aj pre ľudí so zdravotným postihnutím!

nordic walking

Vysoké Tatry budú ešte viac v pohybe! Nový projekt s názvom Tatry v pohybe štartuje už tento víkend!

„Spojili sme aktívne Tatranské športové kluby a organizácie a vznikol nádherný nový projekt Tatry v pohybe. Máme záujem vrátiť Tatrám status zážitkovej a športovej destinácie. Historicky sú Vysoké Tatry, nielen miestom kúpeľným, ale aj športovým. V minulosti sme tu mali mnohé športové medzinárodné podujatia.“ Približuje hlavnú myšlienku projektu Lucia Dubielová, riaditeľka ZCR Vysoké Tatry.

curling

Medzi hlavné ciele projektu Tatry v pohybe patrí zatraktívnenie ponuky aktivít vo Vysokých Tatrách a podpora zdravého životného štýlu obyvateľstva v regióne. Podstané je aj rozšírenie zážitkovej formy pobytov a dovoleniek v Tatrách a vybudovanie centrálneho informačného portálu pre športové podujatia a virtuálne preteky. Návštevníci sa tak ľahko dostanú k vyše 100 kilometrovým označeným tratiam ich obľúbených outdoorových športov.

“Okrem hlavných benefitov získame projektom aj kvalitné mapové podklady a jednotný registračný systém na všetky podujatia. Verejnosť získa jednoduché vyhľadávanie jednotlivých trás využiteľných počas celého roka, aj mimo oficiálnych podujatí. V roku 2015 sme naplánovali vyše 25 rôznych pretekov. Hlavnými organizátormi projektu Tatry v pohybe sú ZCR Vysoké Tatry, Slovenská asociácia Nordic Walking, ŠK Štrba, Sport Club 1896 Štrbské Pleso a Sport team Nová Lesná.” Dopĺnila Lucia Dubielová, riaditeľka ZCR Vysoké Tatry.

beh nordic

Prvým podujatím bude finálové kolo Zimnej bežeckej série, ktoré štartuje v sobotu 14.2. o 13:00 v Starej Lesnej. Pretekári si zmerajú svoje sily na trase dlhej 7 kilometrov. K bežcom sa pridajú aj vyznávači Nordic Walkingu. Nedeľa bude patriť verejným pretekom v behu na lyžiach pri príležitosti 80. výročia prvých neoficiálnych lyžiarskych majstrovstiev sveta, organizovaných po prvýkrát v roku 1935 vo Vysokých Tatrách. Na svoje si prídu bežkári – amatéri, muži, ženy i deti. Sprievodnou akciou sú tzv. RETRO lyžiarske bežecké preteky a Tatranský karling. Na RETRO pretekoch sa zúčastnia aj bežci v dobovom oblečení. Tí predvedú divákom nielen beh na historických lyžiach, ale aj to, ako v minulosti vyzerala príprava a servis lyží. Viac informácií o projekte Tatry v pohybe sa dozviete na https://tatry.sk/v-pohybe

Zdroj: Propaganda House s.r.o.