Viki Olejárová – hlas známy z námestí želá pokojné Vianoce.

Profesionálna fotografka a hudobníčka Viki Olejárová sa hudbe venuje už od pätnástich rokov. Popri vlastnej tvorbe už pätnásť rokov organizuje v Prešove koncerty na poctu Karlovi Krylovi.

Jej hlas s piesňami legendárneho speváka zaznel aj pred mnohotisícovým davom na protestoch v Prešove a spolu s Davidom Kollerom si na Koncerte pre Jána a Martinu v Bratislave zaspievala Krylovu Píseň neznámeho vojína.

Novinka z vlastnej tvorby dostala názov Vianočná. Želá všetkým na Vianoce hlavne pokoj a pripomína podstatu Vianoc.  Hudbu k nej zložil František Karlík a text si napísala Viki.

„Prišlo to nenútene. Fero si to začal hrať a ja som cítila, že je to taký vianočný motív. To bolo ešte minulý rok. Teraz nedávno sme sa k nemu opäť vrátili a ja som napísala vianočný text. Singel sme neplánovali dopredu, ale keď už bol na svete, išli sme do štúdia za Stanom Čorejom z Komajoty, ktorý sa pod novinku podpísal producentsky,” povedala o vzniku novej vianočnej skladby speváčka a dodala: „Ako som napísala vo svojej piesni, pozlátko netreba, blízkosť je najkrajší dar. Svoje želania pre seba, aj okolitý svet som zhmotnila v texte. Práve ľudská blízkosť je to, čo na Vianoce najviac potrebujeme.”

K skladbe vznikol veľmi rýchlo aj videoklip.

„Nakrúcali sme ho v Prešove, v mojom rodnom meste, ku ktorému mám silný vzťah. Snažili sme sa ho urobiť jednoducho, lebo v jednoduchosti je krása a nechceli sme to prekombinovať a prekomplikovať, aby viac vyznela samotná pieseň. Myslím, že sa nám to podarilo,“ povedala o klipe Viki Olejárová.

Viki Olejárová všetkým želá v novej skladbe všetkým a aj sebe pokojné Vianoce a už teší na to, čo príde na budúci rok.

„Hudbe sa venujem stále. Mám svoju kapelu a na budúci rok už máme naplánovaných viac koncertov. Chcem sa hudbe venovať intenzívnejšie,“ dodáva sympatická speváčka Viki Olejárová.

Aktualizované informácie na:  https://www.facebook.com/vikiolejarovamusic/

Zdroj: TS