Vianočný Dobrý Trh v Starej Tržnici!

Decembrový Dobrý trh sa bude konať vnútri i vonku! Tentokrát budeme trhovať oveľa dlhšie – od 10.00 hod. až do 21.00 hod.! Oslávime spolu Zimný slnovrat, ktorý sa bude konať tento rok na Slovensku v deň Vianočného Dobrého trhu o 12:12 hod.

V sobotu 21. 12. sa stretneme v Starej Tržnici a u jej susedov, aby sme sa mohli pripraviť na Vianoce. Na jeden deň sa Stará Tržnica zmení na “kompletne vybavené nákupné centrum”, kde nájdete čisté férové potraviny, originálne darčeky a pestrý kultúrny program. Príďte MHD a s nákupnou taškou na kolieskach!

Darčeky

Dobrý trh a Imagine Development prinesie špeciálny vianočný darček pre Starú Tržnicu. Desať študentov architektúry na STU makalo celý semester na ekologickom a udržateľnom projekte. Nápady a realizované projekty nechajú pre v Starej Tržnici. Ďalšie darčeky pre Starú Tržnicu môžete nosiť aj vy. Stará Tržnica otvára zberný bod Paráda!, kam môžete priniesť svoje nechcené predmety a ešte tým aj pomôcť dobrej veci. Výťažok z ich predaja počas trhov bude totiž následne použitý na opravu jej strechy. Ale, samozrejme, môžete tu aj nakúpiť darčeky – od starožitností, cez dizajn, hračky, šperky až po oblečenie, tak ako ste na Dobrom trhu zvyknutí.

Jedlo

Trh spája tržnicový TRH PIAC MARKT s Dobrým trhom – okrem lokálnych producentov tu teda budete mať na výber aj z exotických potravín, dobrých vín, káv a čajov, nájdete tu aj čerstvé cestoviny, zákusky, bio chlieb, zrejúce a zázrivské syry, králiky a domáce kurence. Čakajú vás aj tradičné vianočné dobroty – kapustnica, grilované ryby… Slow Food producenti budú označení červeným slimákom, aby ste ľahšie našli čisté, férové regionálne produkty.

Myslíte si, že vaša babka pečie ten najlepší vianočný koláč? Príďte s ňou a jej koláčom do Babkinej burzy koláčov a pomôžte nám napísať Staromestskú kuchárku.

Kultúra

Koncerty, tanečné vystúpenia, detské divadlo, čítanie z Artfóra, detské zbory, výstavy, cigánsky bašavel v reštaurácii U cigánskeho diabla na Nedbalovej ulici, detské tvorivé dielne a workshopy s Forester,  veštenie, Mačka vo vreci a tentokrát aj poriadna afterparty v KC Dunaj. Je toho pripraveného veľa, nechajte sa prekvapiť! Nezabudnite navštíviť aj susedov, ktorí si pre vás pripravili zaujímavý program a špeciálne zľavy.

Tak nezostaňte sedieť doma, lebo 21. 12. máte ešte program! Tentokrát sa uvidíme od 10.00 až do 21.00 hod.! (a prineste si nákupnú tašku na kolesáách a dostane darček od časopisu Pyre).

PROGRAM

Počas celého dňa bude prebiehať:
– Káva za príbeh (diskusia o trhoch)
– detské aktivity, workshopy a dielne s Forester (tvorba betlehemu, vianočných ozdôb a snežných gulí)
– výstava Mareka Jančúcha: fotografie z Dobrých trhov (“Artfórum v Tržnici“)
– výstava študentských prác STU – Ekologické riešenie pre Starú Tržnicu
– detská burza
– hudba v podaní Rádia Tlis
– cyklokuchyňa
– veštenie: Mária Pohronská (14.30 – 18.00 hod.)
– burza koláčikov a receptov s Jem iné (príďťe s babkou a jej najlepším vianočným koláčom a pomôžte nám spoločne napísať staromestkú kuchárku!

Časový harmonogram:
11:00 – 11:30 Bratislavský detský zbor ZUŠ M. Ruppeldta
11:30 – 12:30 divadielko pre najmenších: Lukáš Tandara – Hanička bez rúk (“Artfórum v Tržnici“)
12:00  a 12:30 tanečné vystúpenia swingovej skupiny Charlie dance studio
12:15 – 13:15 koncert skupiny Funny Fellows
13:00 – 13:30 čítanie z Artfóra – Monika Kompaníková, detská knižka Hlbokomoravské rozprávky (“Artfórum v Tržnici“)
14:00 – 14:45 Mládežnícky zbor z Mariánky
15:20 – 15:35 Hudba mesta – koncert kapely Saténové Ruky
16:00 – 16:30 čítanie z Artfóra – Peter Krištúfek, kniha Atlas zabúdania (“Artfórum v Tržnici“)
16:30 – 17:00 divadelná monodráma Viera, však to bude lepšie? (“Artfórum v Tržnici“)
18:00 – 19:00 koncert Andrey Bučkovej (“Artfórum v Tržnici“)
19:00 – 20:00 koncert Milá spoločnosť (“Artfórum v Tržnici“)
20:00 – 04:00 afterparty v KC Dunaj: Koncert Hudba mesta (Chiki liki tu-a, Saténové Ruky, Run Over Dogs)

Program bude prebiehať na troch pódiach: Stage M. Ruppeldta na schodoch na poschodie – pri vstupe, 1.poschodie v Starej Tržnici a “Artfórum v Tržnici”, ktorého vchod bude z Klobučnickej ulice.

Sprievodné aktivity – spoločné prípravy na sobotný Dobrý trh začnajú už cez týždeň!

16. – 20. 1., 16.00 – 20.00 hod., Stará Tržnica: PARÁDA

Máte doma nepoužívané veci, ktoré len zaberajú miesto a sadá na ne prach? Je vám ich ale ľúto vyhodiť a stále si vravíte, že sa raz ešte môžu na niečo zísť? Tak práve prišiel ten čas!  V Starej Tržnici otvárame zberný bod Paráda!, kam môžete priniesť svoje nechcené predmety a ešte tým aj pomôcť dobrej veci. Výťažok z ich predaja počas trhov bude totiž následne použitý na opravu strechy Starej Tržnice. Zberný bod otvárame v prvej fáze každý deň od 16. do 20. decembra, od 16:00 do 20:00 v Starej Tržnici. Prvý predajný deň bude 21. 12. počas vianočného Dobrého trhu v Starej Tržnici. Veci nám môžete priniesť buď osobne alebo, ak ide o niečo objemnejšie, zabezpečíme ich odvoz my. PARÁDA, nie? :o) Píšte na trznica@novastaratrznica.sk alebo volajte 0905 847 724.

Piatok 20. 12., Stará Tržnica:  Vyzdobme spolu stromček!

Na verejnom workshope s Forester vyrobíme prírodné ozdoby a pripravíme vianočný stromček na sobotu.

Zujímavý program majú pre vás pripravení aj susedia!

Susedia z okolia Starej Tržnice vás tiež radi privítajú vo vianočnej atmosfére so službami, zábavou a dobrotami šitými na mieru tohto času. V KC Dunaj bude od 10.00 – 17.00 hod. prebiehať Retro Burza, ktorá predstaví originálne hand-made vecičky od šikovných tvorcov zo SAShE.sk a o 20.00 hod. sa tu stretneme na afterparty Dobrého trhu – na koncerte Hudba mesta, na ktorom zahrajú kapely Chiki liki tu-a, Saténové Ruky a Run Over Dogs. Gorila.sk Urban Space vás poteší 10-percentnými zľavami. Na Nedbalovej ulici bude La Putika podávať varené vínko a Bistro Vanesa pripravilo zľavnené ceny na alkohol. Funki Punki pripravia vianočnú kapustnicu z lokálnych potravín nakúpených na Vianočnom Dobrom trhu. Nenechajte si ju ujsť! Stánok bude mať na Nedbalovej aj bižutéria DaSen s vianočnou 50% zľavou a možnosťou dať si opraviť poškodenú bižutériu. Návštevníkom ponúknu čaj a varené víno. Reštarácia U cigánskeho diabla vás privíta živou cigánskou hudbou a dobrým jedlom. Svoj nový butik otvorí na Nedbalovej NIKOLO BERTOK. Na Kamennom námestí v “Moje” môžete okoštovať šmakocinky a nakúpite originalne plagáty sietotlače od autorov: Matúš Lelovský, Patrícia Koyšová, Tomáš Klepoch a Juraj Blaško.

FB event: www.fb.com/events/1436090596605422
www.dobrytrh.sk
www.punkt.sk

plagat_DT_21.12.

Zdroj: Dobrý Trh