Španielsky autor – Javi Rey, nabratislavskom Dobrom trhu!

V rámci sobotného Dobrého trhu a programu Literárneho klubu sa môžete tešiť na stretnutie so španielskym autorom Javi Reyom! Autorov grafický román Pod šírym nebom vyšiel len nedávno v slovenskom preklade vo vydavateľstve BRAK. Počas Dobrého trhu sa môžete tešiť na diskusiu o knihe aj osobné stretnutie s autorom.

o autorovi:

Javi Rey sa narodil v Bruseli 4. júna 1982. Vyrastal a žije v Barcelone. Po univerzitných štúdiách odišiel do Escola Joso, slávnej katalánskej školy ilustrácie. Svoju kariéru začal v animácii a ako storyboarder pre rôzne reklamné agentúry. V roku 2016 debutoval grafickým románom Intemperie, za ktorý dostal ocenenie Najlepší debutant na Comic Fair v Barcelone v roku 2017. Román vyšiel v auguste 2022 v slovenskom preklade Lucie Duero pod názvom Pod šírym nebom vo vydavateľstve BRAK.

o knihe:

Chlapec uteká z mestečka ovládaného násilím a sužovaného suchom. Pred ním sa rozprestiera vyprahnutá zem bez života a za ňou neznámo. Banda chlapov z mestečka je mu v pätách a on vôbec nie je pripravený prežiť vonku sám. Nemá jedlo ani vodu. Prenasledujú ho zlé sny. Raz v noci narazí na starého pastiera kôz a od tej chvíle sa všetko zmení. Grafický román Jesúsa Carrasca a Javiho Reya Pod šírym nebom rozvíja pochmúrny a strašidelne krásny dystopický príbeh o hľadaní ľudskosti vo svete plnom násilia.

——-

Podujatie je súčasťou projektu § grafická novela / Introduction to European Graphic Novel in Slovakia. Podujatie z verejných zdrojov finančne podporil hlavný partner projektu Fond na podporu umenia. Projekt je financovaný z programu EÚ Kreatívna Európa 2014 -2020.

Zdroj: TS