Dobrý trh na Panenskej!

15. septembra sa Panenská ulica opäť premení na pulzujúce centrum susedskej komunity. V časti s odklonenou dopravou vyrastie päťdesiat stánkov, miestni podnikatelia otvoria prevádzky.

Dobrý trh na Panenskej v spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto a pod záštitou starostky Táne Rosovej organizuje občianske združenie PUNKT

Súčasťou septembrového Dobrého trhu bude známa akcia Fotomaratón 2012. Tohtoročné témy budú vyhlásené na Dobrom trhu o 10.00 hod. v záhrade Evanjelického kostola na Panenskej.

Fastfood alebo Slow Food? Aký je rozdiel? Slow Food Pressburg ponúkne ochutnávky, na základe ktorých môžu návštevníci spoznať rozdiel medzi potravinami zo supermarketov a naozajstnými poctivými potravinami.

Divadlo Meteorit prinesie niečo pre divadelných fajnšmekrov. V rámci Dobrého trhu ponúknu ochutnávku z divadelného menu, ktoré pripravili na novú divadelnú sezónu. Už teraz si návštevníci budú môcť zakúpiť lístky na ich nové predstavenia.

Svoje miesto tu bude mať aj občianske združenie Domov použitých kníh, ktoré zhromažďuje knihy od ľudí a inštitúcii a chráni ich tak pred vyhodením. Na Dobrý trh privezú 2000 kníh, ktoré si návštevníci budú môcť prelistovať, ale i vziať domov. Taktiež môžu občianskemu združeniu venovať vlastné knihy.

Dobrý trh sa bude niesť aj v duchu mexickej vlny. Predstavíme mexickú krajinu, kuchyňu, knihy a komixy, jazykové kurzy, mexickú tanečnú školu a o 14.00 hod. odhalíme, čo vlastne znamená Piňata.

Nesklameme ani mlsné jazýčky. Okrem originálnych a zdravých jedál tu nájdete aj tradičnú cukrovú vatu a nefiltrované pivo z nového bratislavského pivovaru.

Program obohatí Grammophon Brothers, tešiť sa môžete aj na koncert a hudobnú burzu opat vo dvore ZUŠ Ruppeldta na Panenskej ul. č. 11, workshop Cup Cake od Giraffe Bakery, Darshana joga, animačný program od Slow Food a po celý deň otvorenú kanceláriu starostky Starého Mesta Táne Rosovej.

Samozrejme, nezabúdame ani na našich najmenších. Vo dvore Evanjelickej cirkvy metodistickej na Panenskej ul. č. 10 bude pripravený celodenný program, kde nájdete tvorivé dielne, bábkové divadlo i skákací hrad.

Zdroj: Punk