Verejná zbierka ku Dňu vojnových veteránov.

Post Bellum SK organizuje verejnú zbierku ku Dňu vojnových veteránov, kedy si pripomíname ukončenie bojov 1. svetovej vojny. Symbolom veteránov je vlčí mak. Červené kvety v tej dobe pokrývali hroby padlých vojakov na západnom fronte. Pripnutím symbolického kvetu si ľudia pripomínajú hrdinstvo vojakov a vzdávajú im úctu.

Miesta konania zbierky: Bratislava, Nitra, Trnava, Trenčín, Zvolen, Banská Štiavnica, Banská Bystrica, Žilina, Poprad, Rimavská Sobota, Liptovský Mikuláš, Prešov, Košice, Humenné
Trvanie zbierky: 5. – 11. Novembra 2018
Organizátori: Post Bellum SK

Výťažok zo zbierky bude použitý nielen na zdokumentovanie ďalších príbehov vojnových veteránov, povstalcov a odbojárov, ale aj na zrealizovanie zážitkových workshopov pre deti, aby sa o príbehoch dozvedeli. Vďaka naším hlavným partnerom Nadácia Orange, Fond na podporu umenia a Fond na podporu kultúry národnostných menšín budeme mať k 9.11. zrealizovaných od januára už 70 workshopov pre základné a stredné školy, a teda naplnené počty z projektov. Už teraz však máme do konca roka naplánovaných ďalších 25 workshopov. Nové termíny stále pribúdajú. Aj preto realizujeme verejnú zbierku Deň vojnových veteránov.

Prispejte a pripnite si spolu spolu s nami 11.11. 2018 na Deň vojnových veteránov, vlčí mak. Maky si budete môcť zakúpiť týždeň pred samotným Dňom vojnových veteránov, od 5. do 11. novembra, na konkrétnych miestach v daných mestách. V Bratislave nájdete kasičky v kníhkupectve Artforum, v kultúrnom centre Nová Cvernovka a v kaviarni Káva Bar. V Nitre v kníhkupectve Pod vŕškom. V Trnave v kníhkupectve Artforum a v kultúrnom centre Malý Berlín. Vo Zvolene v Galérii na Tehelnej. V Banskej Štiavnici v kaviarni ArtCafe. V Banskej Bystrici v kníhkupectve Artforum. V Žiline budú kasičky v kultúrnom centre Stanica Žilina – Záriečie a kníhkupectve Artforum. V Poprade v kníhkupectve Christiania a v Liptovskom Mikuláši v kultúrnom centre Diera do sveta. V Košiciach v Kine Úsmev a v kultúrnom centre Tabačka. V Prešove v kaviarni Christiania a v klube Wave.

Dobrovoľníkov s kasičkami nájdete 11. novembra aj priamo v uliciach všetkých týchto miest, a nayvše aj v Trenčíne, v Rimavskej Sobote a v Humennom.

Prispieť ale môžete aj online >>> https://postbellum.darujme.sk/1921/

Bližšie informácie o miestach konania verejnej zbierky nájdete na internetovej stránke: www.denveteranov.sk

Zdroj: Post Bellum SK