Vášniví a tragičtí. Cocaine Piss si podají MeetFactory.

Punk, hardcore, rock’n’roll! Tahle parta má od každého trochu. Na takových přívlastcích jim ale vůbec nesejde a, aniž by hleděli na okolí, dávají do toho, co to jde. Belgičtí Cocaine Piss rozběsní Prahu a smíchovskou továrnu poprvé 29. května. 

Jméno téhle sebranky je obskurní a vulgární, což se patřičnou měrou promítá do jejich hudebního přednesu. Z toho, co začalo ve městě Lutych před pěti lety jako nemístný vtip, se časem stala jedna z nejagilnějších belgických skupin, která svoji vysokooktanovou energii přetavuje v krátké a výbušné nahrávky a koncerty. Cocaine Piss se nezaneprazdňují tak malichernými detaily, jako vymýšlení jména, co byste mohli povykovat na veřejnosti, popřípadě s dlouhodobým plánem, jak dál.

Nastartovat tuhle taškařici a nechat vzniknuvšímu víru volný průchod. „Můžeš na lidi řvát, a je to zajímavé a víš co, můžeš se však i pokusit je zahrnout do toho, do čeho bys je chtěl zahrnout. Nejspíš děláme od každého trochu,” odtušila v jednom rozhovoru Aurélie Poppins, holka, co vede tři kluky. „Můžeš řvát, co všechno je na světě špatně, ale lepší bude tancovat a řvát společně. Svět tam venku je mizerný, pojďme si užít to, co máme společné. Společně! Kolektivismus!”

Passionate and Tragic (2019), jejich druhé, aktuální album, seskupuje dvanáct skladeb průměrně o minutě a půl ohýbajících gender, spouští manickou smršť nahranou v Chicagu opět nikým jiným než Stevem Albinim (Big Black, Shellac). V daší kapitole vývoje jsme o píď špinavější a v jádru silnější, uvádějí vášnivě tragicky prostá fakta Cocaine Piss. Za čtyřčlennou skupinu ovšem mluví především činy – stopy zanechané v zapadlých i vyhlášených klubech, squatech a na festivalech. Přes 400 vystoupení napříč Evropou, v Česku naposledy na pozvání ostravských zástupců festivalu Chee Chaak.

„Cocaine Piss jsou zároveň dobrým příkladem, kolik toho lze dosáhnout, když nejsi kretén,” glosuje jejich label. „Jejich hudba může být oplzlá, provokativní, špinavá a neslušná, nicméně sdělení nese pozitivní a zanechává stopu hlubokou, právě tak jak ostré jsou jejich riffy.“ Gendrová rovnováha je pro skupinu stěžejní. O jejich podobu v klipech i na pódiu se nyní stará Laetitia Bica.

Ve středu 29. května si ve smíchovské továrně vezme slovo stará dobrá pankáčská kapela, ryzí a úderná, bouřlivá. A mimochodem, právě v jejich triku onen legendární Steve Albini vyhrál Světovou pokerovou sérii.

meetfactory.cz/cocaine-piss-be
cocainepiss.bandcamp.com
facebook.com/cokepiss​

Předprodej:
250 Kč na meetfactory.cz
250 Kč (+ případné poplatky) v ostatních předprodejích
350 Kč na místě 

Zdroj: MeetFactory