V novembri to v Bratislave odpália The Young Gods.

Po troch rokoch sa do Bratislavy vracia legendárne zoskupenie The Young Gods, ktoré stálo prI zrode electronic body music a ktoré je považované za jednu z najvplyvnejších nezávislých kapiel 90. rokov. Ich tvorba sa dá špecifikovať ako mix The Doors, punku a elektroniky.

Za svoj veľký vzor označujú túto kapelu zo Švajčiarska také celebrity ako Mike Patton či The Edge z U2. Ich ďalším veľkým ctiteľom je David Bowie, ktorý sa tiež netají tým, že jeho aktuálna tvorba je inšpirovaná práve týmto triom zo Ženevy.

The Young Gods vystúpia 25. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon a prvá stovkY najlacnejších lístkov v cene 12 eur je už teraz k dispozícii na stránke www.orepole.sk.

Tohtoročný koncert bude pozostávať najmä z materiálu z prvých dvoch albumov „The Young Gods“ (1987) a „L’eau rouge“ (1989). Kapela sa pri tejto príležitosti objaví na pódiu v pôvodnej zostave v zložení Franz Teichler, Cesare Pizzi a Bernard Trontin.

The Youngs Gods fungujú na scéne už 27 rokov a majú na konte 10 radových albumov a hity ako Skinflowers, Kissing The Sun či Longue Route. Podľa hudobných recenzentov The Young Gods predbehli dobu o desiatky rokov a ich tvorba z 80. rokov má zvuk ako súčasné progresívne kapely. The Young Gods sú rešpektovaní hudobníkmi a priaznivcami tých najrôznejších žánrov od punku cez EBM až po vážnu hudbu.

Po vypredaní prvej stovky lístkov stúpne cena vstupeniek na 15 eur, na mieste bude vstupné 20 eur.

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Ellie Goulding, Garbage, Gus Gus či Parov Stelar Band, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného vystúpenia Glena Hansarda, kanadskej punkrockovej formácie Fucked Up či dubstepových Submotion Orchestra.

Zdroj: Agentúra Ore Pole