The Young Gods, inšpirátori Davida Bowieho, už o týždeň v Bratislave!

Medzi ich fanúšikov patrí aj David Bowie, či The Edge z U2! The Young Gods sa na Slovensko vracajú po dvoch rokoch, kedy v preplnenom MMC klube zanechali svojim vystúpením výborný dojem. Šanca zažiť naživo jednu z najväčších legiend 90. rokov bude už o týždeň – 25. novembra v Ateliéri Babylon.

„Bratislava je super! Živo si spomínam na koncert pred dvomi rokmi, poriadne sme si ho užili a myslím, že aj fanúšikovia! Tešíme sa späť, tentokrát to bude hlavne so skladbami z prvých albumov, ale dáme aj hitovky, bez ktorých to nejde! Bude to koncert so všetkým ako sa patrí!“ odkazuje fanúšikom Franz Teichler, líder The Young Gods.

theyounggods

The Young Gods sú považovaní za jednu z najvplyvnejších nezávislých kapiel 90. rokov a ich tvorba je charakterizovaná často ako mix The Doors, punku a elektroniky. Na scéne fungujú už 27 rokov, na konte majú 10 albumov a medzi ich fanúšikov patria hudobné hviezdy ako Mike Patton, The Edge z U2 či David Bowie. Kapela v pôvodnej zostave Franz Teichler, Cesare Pizzi a Bernard Trontin v Bratislave zahrajú najmä skladby z prvých dvoch albumov – The Young Gods (1987) a L´eau rouge (1989).

Predkapelou bude jedna z najstarších československých alternatívnych skupín Ľahká Múza, ktorá vznikla pred takmer 30timi rokmi a patrí k pionierom slovenskej nezávislej scény. V posledných rokoch koncertuje najmä v zahraničí a jej domáce vystúpenia sú pre fanúšikov raritou.

Vstupenky a informácie o koncerte nájdete na www.orepole.sk. Aktuálna cena lístkov je 15 eur, v deň koncertu sa budú predávať za 20 eur.ň

Zdroj: Agentúra Ore Pole