Predkapelou The Young Gods bude Ľahká Múza.

Predkapelou švajčiarskych The Young Gods na ich novembrovom koncerte v Bratislave bude jedna z najstarších československých alternatívnych skupín Ľahká Múza. Kapela, ktorá spája industriál a gotiku s vokálmi na spôsob Liz Fraser z Dead Can Dance, vznikla v roku 1984 a tým pádom patrí k absolútnym pionierom nezávislej scény na Slovensku.

Koncert The Young Gods podporený Ľahkou Múzou sa uskutoční 25. novembra 2013 v bratislavskom Ateliéri Babylon. Posledných 20 vstupeniek v uvádzacej cene 12 eur je k dispozícii na stránke www.orepole.sk. Po ich vypredaní stúpne cena na 15 eur, na mieste bude vstupné 20 eur.

Ľahká Múza patrí k legendárnym súborom okolo prvého bratislavského alternatívneho hudobného klubu Rock Fabrik na Kominárskej a Rádia Ragtime, predchodcu súčasného Rádia_FM. Za svoju dlhú históriu nahrala 8 albumov a v poslednom čase hráva oveľa častejšie v zahraničí, jej domáce vystúpenia sú pre jej fanúšikov raritou

Legendárne švajčiarske zoskupenie The Young Gods stálo pri zrode electronic body music a je považované za jednu z najvplyvnejších nezávislých kapiel 90. rokov. Ich tvorba sa dá špecifikovať ako mix The Doors, punku a elektroniky.

Za svoj veľký vzor označujú túto kapelu také celebrity ako Mike Patton či The Edge z U2. Ich ďalším veľkým ctiteľom je David Bowie, ktorý sa tiež netají tým, že jeho aktuálna tvorba je inšpirovaná práve týmto triom zo Ženevy.

Tohtoročný koncert bude pozostávať najmä z materiálu z prvých dvoch albumov „The Young Gods“ (1987) a „L’eau rouge“ (1989). Kapela sa pri tejto príležitosti objaví na pódiu v pôvodnej zostave v zložení Franz Teichler, Cesare Pizzi a Bernard Trontin.

The Youngs Gods fungujú na scéne už 27 rokov a majú na konte 10 radových albumov a hity ako Skinflowers, Kissing The Sun či Longue Route. Podľa hudobných recenzentov The Young Gods predbehli dobu o desiatky rokov a ich tvorba z 80. rokov má zvuk ako súčasné progresívne kapely. The Young Gods sú rešpektovaní hudobníkmi a priaznivcami tých najrôznejších žánrov od punku cez EBM až po vážnu hudbu.

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Ellie Goulding, Garbage, Gus Gus či Parov Stelar Band, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného vystúpenia britských Submotion Orchestra, švédskej speváčky Loreen či kanadského súrodeneckého dua Tegan And Sara.

Zdroj: Agentúra Ore Pole