V Malinove sa koná historicky prvé samostatné Nordic Walking podujatie na Slovensku!

Slovenská asociácia Nordic Walking organizuje už tento víkend v Malinove preteky Slovak Nordic Walking Tour 2016. Je to historicky prvé podujatie svojho druhu na Slovensku. Sobota 16. apríl sa tak zapíše do dejín slovenského Nordic Walkingu!

V Malinove sa budú konať preteky v severskej chôdzi na 5 a 10 km. Pre odvážlivcov je pripravený aj polmaratón. Podujatie je druhým zo šiestich pretekov celoročnej bodovanej Nordic Walking súťaže. Celý deň sa bude niesť v znamení zdravého pohybu, výživy a zábavy.

„Som nesmierne šťastná, že sa nám po 5-tich rokoch intenzívnej práce v oblasti Nordic Walking podarilo pripraviť samostatné podujatie len pre walkerov. Malinovský pohár sa určite zapíše do histórie Nordic Walkingu, nielen preto, že je to prvé samostatné podujatie. Ale aj z dôvodu, že sme pripravili aj náročnejšiu trať pre športovcov, polmaratón a na trati budú dohliadať certifikovaní rozhodcovia. K dnešnému dňu máme prihlásených 100 súťažiacich a predpokladáme, že počet sa ešte navýši, “ konštatuje prezidentka Slovenskej asociácie Nordic Walking Lucia Okoličányová.

IMG_20160320_130159#1

Slovenská asociácia Nordic Walking pripravila pre súťažiacich aj divákov bohatý športový aj kultúrny program. Tešiť sa môžu profesionálni walkeri aj ich rodinní príslušníci.

„Úroveň preteku bude vysoká, na Malinovského pohári sa zúčastnia takmer všetci úradujúci Majstri Slovenska a viacerí majstri Európy. Na trati nebude chýbať ani Slovák Andrej Végh, ocenený z Majstrovstiev sveta…“ Dodala Lucia Okoličányová.

IMG_20160410_112204

Nordic Walking na Slovensku zaznamenáva veľký boom, čím kopíruje trend z vyspelého sveta. Na svete nordicwalkuje vyše 13 miliónov ľudí. Jednoduchou a efektívnou technikou chôdze so športovými paličkami viete získať veľké množstvo zdravotných benefitov a zvýšiť svoju kondíciu. Malinovský pohár sa koná v sobotu 16. apríla od 9:00 hod. v Malinove. Viac informácií nájdete na www.snwa.sk

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE
Foto: SNWA