V divadle hrôzy nuda nehrozí! Vitajte v Panoptiku Frankenstain! 

Dezorzovo lútkové divadlo, jediné bábkové divadlo pre dospelých na Slovensku, sa v novom hororovom muzikáli inšpirovalo literárnou klasikou i čiernobielym filmom z raného obdobia kinematografie a opäť vdýchlo život nestarnúcej legende o veľkej láske, ktorá siaha až za hrob.

Po úspešnom dobrodružnom marionetovom muzikáli Sandokan – Tiger sa vracia sa oceňovaná divadelná kompánia chopila nesmrteľného príbehu o obludnom experimente šialeného vedca Dr. Frankenstaina a spracovala ho s typickým, sebe vlastným čiernym humorom, šarmom a neošúchaným pátosom, ako aj veľkou úctou voči svetoznámej predlohe. Libreto bábkového muzikálu o večnej láske, neľudskom živote a tragickej smrti napísal principál divadla a filmový režisér Gejza Dezorz,  autorom srdcelomných textov je básnik a spisovateľ Agda Bavi Pain a hudbu skomponoval známy hudobník a skladateľ Marián Čekovský. Krásu drevených marionet spolu s výpravnou scénou pre divákov opäť vykúzlil dvorný scénograf Von Dubravay.

Majiteľ panoptika hrôzy, doktor cirkusových vied Frankenstain je na mizine. Jeho opozerané atrakcie a čísla už nepriťahujú žiadne publikum. A tak je jeho jedinou možnosťou priviesť na svet ďalšiu obludu, ktorou pritiahne do panoptika opäť zvedavé davy. Nový netvor Monster, skutočný prízrak zo zlých snov, je ako stvorený nato, aby splnil jeho pekelné plány a vytvoril dokonalý pár so slepou hypnotizérkou Miss Lilith Monaco…

Milostný príbeh moderného Prométea a slepej krásky, do kosti predchnutý spaľujúcou láskou i mrazivou hrôzou, rozohráva v panoptiku príšer jedinečnú lútkovú tragédiu i večnú božskú komédiu, v ktorej sa snúbi krása s ošklivosťou, nebeská láska s pekelnou nenávisťou a vysoké umenie s poklesnutými popkultúrnymi žánrami, literárnou gotikou aj hlasnou jarmočnou atrakciou.

Panoptikum Frankenstain je v poradí už dvanástou premiérou Dezorzovho lútkového divadla a na doskách Kabinetu bábkového umenia sa okrem známych lútkových artistov Mariána Mitaša, Kamila Kollárika a Alexandra Maďara divákom predstaví aj prvá ženská členka dosiaľ výhradne mužského ansámblu, nová lútková artistka Hera Turban.

Inscenácia vznikla s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Dezorzovo Lútkové Divadlo
Vás pozýva na premiéru do Kabinetu bábkového umenia
Gejza Dezorz – Agda B. Pain – Marián Čekovský – Von Dubravay

PANOPTIKUM FRANKENSTAIN
bábkový muzikál

LÚTKOVÍ ARTISTI
Alexander Maďar, Hera Turban, Kamil Kollárik, Marián Mitaš
Réžia: Gejza Dezorz
Dramaturgia: Santanelli
Scénografia a bábky: Von Dubravay
Libreto: Gejza Dezorz
Texty piesní: Agda Bavi Pain
Dialógy: Aladár Hrča, Christo Cap,
Hudba: Marian Čekovský
Korepetície: Alexander Maďar

štvrtok 18. 12. 2014 o 20.00
Kabinet Bábkového Umenia
YMCA – I. poschodie, Karpatská 2, Bratislava
LÍSTOK: 7 €
Rezervácie potvrďte prosím do 12. 12. 2014 e-mailom na pr@dezolutky.com
Pozor! Deťom neprístupné!

www.dezolutky.com
www.marionetovedivadlo.sk

PANOPTIKUM FRANKENSTAIN_poster

Zdroj: Dezorzovo lútkové divadlo