Už za dva týdny vyjede Tomáš Klus na turné po sedmi slovenských městech. Hostem bude Juraj Hnilica.

Už za dva týdny odstartuje oblíbený český písničkář Tomáš Klus turné po slovenských městech, na kterém představí své nové album SpOlu. Jeho hostem bude slovenský písničkář Juraj Hnilica. Od 7. dubna 2019 postupně vystoupí v Bratislavě, Nitře, Banské Bystřici, Trenčíně, Žilině, Popradě a Košicích.

V roce 2018 se fanoušci Tomáše Kluse dočkali dalšího studiového alba umělce, na kterém nechybí duet s manželkou Tamarou „A pak“ i singl „Tichá voda“. Baladická skladba je o souboji s nepřístupností a o tom, že lidé mají v sobě hodně ostychu promluvit. Řádově šesté album Kluse nese poselství „mluvme spolu“ a Tomáš o ní řekl: „Tichá voda je v každém z nás. Často raději nic neřekneme, ze strachu, z nedůvěry ve vlastní názor.“

Tomáš Klus odehraje koncerty na Tomáš Klus 2019 tour SpOlu se svou Cílovou skupinou největší hity a také skladby z nového alba. Nový, netradiční přístup umělce lze vidět také ve skladbě Dobrodružce. Ve videoklipu, ve kterém opět účinkuje i jeho žena Tamara, sledujeme příběh lásky muže a ženy, jejich soužití. Tamara, žena-zombie, je trnem v oku ostatním obyvatelům, kteří tento vztah odsuzují. Tomáš Klus opět poukazuje na to, jak někteří lidé mohou mít problém přijmout někoho s odlišným názorem, a že se mohou projevovat až nenávistně.

Umělecká cesta Tomáše Kluse se na novém albu opět rozvinula, zkusil několik netradičních postupů a SpOlu má se svými 21 skladbami, historicky vzato, minutáž dvojalba. První koncertní předvedení těchto skladeb si slovenští fanoušci užijí už v dubnu 2019.

V rámci turné Tomáš Klus 2019 tour SpOlu vystoupí také jeho slovenský kolega, známý ze soutěže Česko Slovensko má talent, Juraj Hnilica.

„Som moc šťastný, že sa toto prepojenie uskutoční. Už dávno som od ľudí počúval, že by bolo skvelé nás zažiť spolu na jednom koncerte,“ říká martinský rodák Juraj Hnilica.

„Prirovnávali nás k sebe a ja som vtedy Tomáša ešte dobre nepoznal. Bolo to pre mňa až neopísateľné a kládol som si otázku, ako je možné, že sme si v niektorých veciach veľmi podobní, keď sa nepoznáme, ani neregistrujeme jeden druhého,“ dodává zpěvák a návštěvníkům slibuje: „Bude to jeden veľký výlet plný spontánnosti a krásnych zážitkov.“  

Tomáš Klus 2019 tour SpOlu

07.04.2019 – Bratislava, HANT Aréna
08.04.2019 – Nitra, PKO
10.04.2019 – Banská Bystrica, Ministry of Fun
11.04.2019 – Trenčín, Športová hala
13.04.2019 – Žilina, Event House
14.04.2019 – Poprad, Aréna Poprad
16.04.2019 – Košice, Spoločenský pavilón

Vstupenky na jednotlivé koncerty jsou k dispozici v předprodejní síti Predpredaj.

Zdroj: NetwIN production