Urban Market Warm-Up Night w/ ajlavmjuzik

Zimná edícia Urban Marketu tento rok začne už o deň skôr! Vo štvrtok, 10. decembra vás v Klube Dole rozohreje noc v znamení labelu ajlavmjuzik. Headlinerom večera bude Rakušan Brenk Sinatra, ktorého tvorba v znamení West-Costu a Detroitu valcuje domácu, aj zahraničnú scénu. Sekundovať mu budú DJ Pufaz, hudobný veterán a ambasádor labelu Humble Grooves, mladá krv v zastúpení PecaOne & Petijee a otec vydavateľstva, MtotheG.

Brenk Sinatra (AT)

Brenk Sinatra je producentský gigant zo susedného Rakúska. Tento Viedenčan si ulietava na zvuku West-Costu a Detroitu a najlepšie, ak je to celé v kombinácii so zvukom zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov. Jeho tvorba zaujala aj svetové médiá, Brenkova produkcia zaznela v éteri vo World Wide Show na britskom BBC 1, ako aj na Eminemovej stanici Shade45. Okrem sólovej kariéry je tiež členom zoskupenia Betty Ford Boys a kapely S3, ktorej rovnomenné EP získalo v roku 2012 nomináciu na Austrian Amadeus Awards.

Najnovší Brenkov počin z októbra 2015 je nový inštrumentálny album Midnite Ride, ktorý odhaľuje opäť ďalšiu hudobnú stránku tohto producenského velikána. Album sa dá jednoducho opísať ako soundtrack k dlhým výletom. Je pritom jedno, či cestujete v aute alebo vo svojej fantázii. Stačí si len sadnúť, nič neriešiť a oddať sa mu.

Midnite Ride: https://hectormacello.bandcamp.com/album/midnite-ride
https://www.facebook.com/brenksinatra
https://brenksinatra.com

DJ Pufaz (CZ)

Pufaz je DJom, producentom a milovníkom dobrej hudby v jednej osobe. Ambasádor labelu Humble Grooves najradšej hrá funkové a soulové veci v kombinácii s pravým oldschool hip-hopom a ešte to celé aj dopĺňa samplami. Hraniu sa pritom venuje už neuveriteľných 16 rokov! Z jeho hlavy vzišiel projekt Kupuj Originál a je zakladateľom hudobného portálu Cream.cz. Na rovnomennom soundcloude profile pre vás tiež pravidelne pripravuje playlisty s hudbou, ktorú treba spoznať.

Humble Grooves: https://www.facebook.com/HumbleGrooves
cream.cz: https://www.cream.cz/
kupujoriginal.cz: https://www.kupujoriginal.cz/
https://www.facebook.com/djpufazfanpage

DJ PecaOne (CZ)

PecaOne je zdatný DJ s nosom na dobrý detroit soul a čoraz viac aj na nové inštrumentálne beaty z celého sveta. Jeho sety ocenia najmä všetci “musiclovers”, ktorým lahodí zvuk soulu, neosoulu, jazzu, funku či rapu. Svetlo sveta uzreli už tri jeho mixtapes, a to Motor City Vibe (2007), uhladený  Smooth Ish (2009) a Raw Ish (2011) plný drsných beatov, synths a 8 bitových zvukov.

https://www.facebook.com/DjPecaOne

Petijee

Petijee je beatmaker tvoriaci ako sólový producent aj tímový hráč, pričom jeho počiny vychádzajú pod krídlami vydavateľstiev Humble Grooves a ajlavmjuzik. Spolu so svojim dvorným rapperom Eremenom má na konte album Uníkový východ z júna 2014, na ktorom nájdete hneď dvanásť trackov s dvanástimi hosťami. Ako sólový producent má toho na rováši viac, Time, Killing Time Drinkin Wine či nostalgickú Hravosť. Tú nájdeme aj na EP T.O.F., ktoré obsahuje dokopy päť trackov vrátane spolupráce s Biomatom s názvom Cink. Posledným releasom je skladba Perplexed, ktorá vznikla v spolupráci s Esli, Rezňom (Walter Schnitzelsson) a GLGN po minuloročnom Red Bull Music Academy Bass Campe. Tento rok Petijee ako účastník ajlavmjuzik showcase poctil svojou prítomnosťou Hip Hop Kemp 2015.

https://www.facebook.com/Petijee-226480290860461/
https://soundcloud.com/petijee

MtotheG

Jedna z legendárnym postáv slovenskej hudobnej scény, vydavateľ, producent, promotér a zberateľ vinylov. Reč nemôže byť o nikom inom ako o MtotheG a.k.a. Mirovi Gajdošovi, ktorého k láske k hudbe viedol otec už od útleho detstva. Miro nelenil a premenil svoj koníček na profesiu v podobe internetového vydavateľstva ajlavmjuzik, ktoré má v roostri mená ako Pra3X, Prezident Lourajder, Fat Kit, Biomat a mnohé ďalšie. Aby toho nebolo málo, vďačíme Mirovi aj za kultúrno-informačný portál artattack.sk, ako aj rovnomenný shop s hudbou a ďalšími tematickými produktmi.

Čo sa hudby týka, MtotheG má celkom pestrý záber, no prím hrajú hip-hopové beaty. Jeho celoživotnou srdcovkou je J Dilla, dlho si fičal na Mayerovi Hawthornovi, no medzi obľúbencami skloňuje aj mená Kid Koala, Slum Village, či fLako a veľmi rád kombinuje nekombinovateľné. MtotheG jednoducho miluje hudbu v rôznych podobách, no najviac na vinyloch.

ajlavmjuzik: https://ajlavmjuzik.com/

Urban Market Warm-Up Night w/ ajlavmjuzik
10. 12. (štvrtok) / štart: 21:00
Klub DOLE, Námestie SNP 30, Bratislava
Brenk Sinatra (AT), DJ Pufaz (CZ), DJ PecaOne (CZ), Petijee, MtotheG

21:00 – 22:00 MtotheG
22:00 – 00:00 DJ Pufaz (CZ)
00:00 – 02:00 Brenk Sinatra (AT)
02:00 – 04:00 DJ PecaOne (CZ)
04:00 – 05:00 Petijee

Vstupné:
21:00 – 23:00 / 3Eur
23:00 – 03:00 / 5Eur
03:00 – 05:00 / 3Eur

Event: https://www.facebook.com/events/554018548094729/

UM---Urban-Market-Warm-Up-Night

Zdroj: Urban Market