Urban Market v Jurkovičovej Teplárni ponúkne lokálny dizajn, street food aj koncerty

Víkend plný inšpirácie, lokálnej tvorby, dobrého jedla a hudobného programu opäť sľubuje jarný Urban Market. Od 12. do 14. mája sa v bratislavskej Jurkovičovej Teplárni uskutoční predajná výstava autorskej tvorby, na ktorej sa predstaví viac ako 70 talentovaných umelcov, dizajnérok a značiek. Program doplnia koncerty, divadelné predstavenia pre deti a street food v zelenom areáli Sky Parku.

Overená značka, ktorá každoročne na jedno miesto prináša to najlepšie z lokálneho dizajnu, módy, šperkov, doplnkov, kozmetiky, interiérového dizajnu a umenia. Urban Market aj tento rok láka na vyšperkovanú selekciu obľúbených značiek aj dizajnérskych noviniek zo Slovenska a okolia.

V sedemdesiatke vybraných nájdete napríklad na nadchádzajúce mesiace ideálne oblečenie a doplnky z ľanu od ateliéru BORA. Letom voňajú náramky z riečnych perál a korálikov od IMI OLA a kolekciu vkusných suvenírov s motívom Bratislavy pod značkou Bratislava Icons ukáže BKIS. Spodnú bielizeň šitú s láskou prinesie Láskovo a deky, plienky, baby kimoná a pončá aj pre tých najmenších z nás má v ponuke Shantala baby spa. Najmladšou zastúpenou dizajnérkou bude iba dvanásťročná @lilly.rose.2010, ktorá prinesie svoje maľby, printy a eticky vyrábanú módu a doplnky. Pozornosť si svojou jedinečnou siluetou zaslúžia tiež stmievacie lampy Nuuk. Šťavnaté pery zabezpečia rúže, balzamy a líčidlá Fraela a svoj nákup si domov poľahky odnesiete v pletených košíkoch od wild muse.

Štrnásty ročník Urban Marketu sa oplatí navštíviť aj kvôli samotnému priestoru. Po prvýkrát sa uskutoční v nedávno rekonštruovanej Jurkovičovej Teplárni. Táto národná kultúrna pamiatka sa nachádza v centre novodobého bratislavského downtownu, ako prezývajú okolitý SKY PARK od Zahy Hadid. V jeho zelenom areáli nájdete od piatku do nedele aj Urban Food Park – stánky a foodtrucky s ponukou pouličných jedál z celého sveta. Komu viac vyhovuje interiér, osviežiť sa bude môcť v niektorej z miestnych prevádzok.

Pre návštevníkov je pripravený tiež celodenný hudobný program. Svoj sólový projekt ZEF predstaví v exkluzívnej živej premiére Jozef Rezník, alias skladateľ, gitarista a frontman skupiny Walter Schnitzelsson. Príde aj výherkyňa Radio_Head Awards Tamara Kramar. Andrea Bučko spolu s kapelou zahrá koncert plný skladieb z albumov PÚŠŤAM a MORENA, no zaznejú aj úplne nové, ešte nevydané piesne. Hrou na vibrafón očarí multiinštrumentalista a skladateľ stroon. Temperamentný spev a multižánrové aranžmány inšpirované folklórom, world music a súčasnou hudbou predstaví podmanivá DIS IS MARKĒTA. V nedeľu uzavrie koncertný program pesničkár Vlado Nosáľ, ktorý sa predstaví s kapelou The Avedons. O príjemnú atmosféru sa svojimi rozmanitými setmi postarajú DJi Carl., daniu, Rhuby Wax, Maikl Knight a Pavlik.

Detských divákov v sobotu zabavia svojimi pesničkami kapela Pánko a predstaveniami Divadlo na hojdačke s hrou KOLObeh vody a v nedeľu nevaDIvadlo so svojim príbehom Kompost story. Počas celého Urban Marketu budú tiež prebiehať tvorivé dielne pod taktovkou lab.café, na ktorých sa účastníci naučia vyrábať sójové sviečky, machové obrazy a rastlinné teráriá.

Pripraveného je toho však omnoho viac, celý program, ako aj kompletný zoznam predajcov sa dozviete na webovej stránke www.urbanmarket.sk alebo na mieste. Komu by nestačilo, môže v sobotu večer navštíviť aj párty v klube Šafko, kde svojimi setmi návštevníkov rozhorúčia Karaoke Tundra & IRRENAFFORD, Kansiik, DJ GÄP, Whithe, fralaa, Neraev a Eric C. Až do svitania priatelia!

Urban Market 2023 (Spring Edition) sa uskutoční 12. – 14. mája v Jurkovičovej Teplárni – SKY PARK by Zaha Hadid, Bottova 1, 811 09 Bratislava – Staré Mesto

Otváracie hodiny
12_5. | PIATOK: 16:00 – 20:00 (program v exteriéri a Urban Food Park pokračujú do 22:00)
13. 5. | SOBOTA: 10:00 – 20:00 (program v exteriéri a Urban Food Park pokračujú do 22:00)
14. 5. | NEDEĽA: 10:00 – 18:00

Vstupné
Permanentka na 3 dni: 6€ – v predpredaji TU bit.ly/predpredajUMSpring23
Vstupné na 1 deň: 3€ – v predaji na mieste
Deti do 12 rokov, seniori a ZŤP majú vstup zadarmo.
Priatelia a priateľky z Ukrajiny majú vstup zadarmo.

Kompletné informácie o zúčastnených tvorcoch a značkách, ako aj sprievodnom programe, nájdete na www.urbanmarket.sk

Zdroj: TS