Tahle budoucnost není pro slabochy, zní z nové desky Karaoke Tundry a DJ Spinhandze.

Dvanáct let od kultovní mixtape Kačica s hlavou tigra se producent Karaoke Tundra a turntablista DJ Spinhandz vrací s další várkou šílených genetických pokusů v podobě jedenácti nových skladeb pojatých jako sci-fi povídky s názvem Leguán s hlavou opice. Doražte 19. 12. na release party do pražského Garage Store.

Rap o hořkém konci lidstva

Novinka navazuje na album Futurologický kongres Karaoke Tundry, ale místo cestování časem je tentokrát téma dystopická budoucnost. Jednotlivé tracky vypráví o bezbožných mutacích, nepovedených vědeckých experimentech, zombících, smrtících virech, klonování nebo falešných prorocích. Temné obrazy zničených měst střídají verše o zoufalých hrdinech odhodlaných zachránit lidstvo. Komiksová nadsázka i tvrdá sci-fi aneb „Lidem jebe, protilék tu furt není“. Budoucnost rozhodně není pro slabochy. Mixtape Leguán s hlavou opice od Karaoke Tundry a DJe Spinhandze vychází na labelu BiggBoss, kde na e-shopu běží už předobjednávka.

Znovuzrození storytellingu

Experimentální chirurgii hiphopových beatů asistují například členové Pio Squad, Moja reč nebo Opak Dissu. Spolu s dalšími slovenskými a českými hosty, jako jsou Strapo, Čavalenky, Dymer Surovec, Tubs nebo Ivo Tien, rapují do frankensteinovských beatových monster Karaoke Tundry prošpikovaných Spinhandzovy cuty s hláškami ze sci-fi filmů. Domácí top rappeři tady znovuobjevují staré umění rapového storytellingu a fantazie vystřelené do kosmu. Z jejich nemocných vizí se rodí bláznivé příběhy z časů blízké budoucnosti, kdy „pokrok pohltilo koma“.

Karaoke Tundra a DJ Spinhandz drží spolu

Karaoke Tundra je producent ukrajinského původu dlouhodobě usazený v Praze. V polovině minulé dekády debutoval samplofonickými kolážemi Urban Love Story nebo Gastarbeiter, stál za projektem Peťo Tázok, dělal hudbu pro dokumentární filmy a vydal split s MRC Riddims. V roce 2016 debutoval na BiggBoss s deskou Futurologický kongres. DJ Spinhandz je trnavský turntablista, který s Karaoke Tundrou spolupracuje už od desky Gasterbeiter. Jeho wordcuts a scratche se objevují na albech klasického rapu, ale i alternativnejších či experimentálnejších odnožích: Strapo, Separ, Bene, Fejbs, Delik, Tono S., Bonus, Fishartcollection a další. Čtrnáctý rok kryje koncertní záda raperovi Strapovi.  

Představení nové mixtape Leguán s hlavou opice proběhne 19. 12. od 18.00 hod. v Garage Store, Veverkova 5, Praha 7.

Zdroj: TS