Upíri a rytieri opúšťajú hradby

Nie, nie je to žiadny halloweensky výstrelok. Slovenské kapely KNIGHTMARE a NOT PROMISING CASE spojili sily a vyrážajú na koncertnú šnúru, ktorá na prelome rokov 2022 a 2023 zasiahne hneď niekoľko slovenských miest. Mini turné dostalo príznačný titul Upíri a rytieri. Postavy evokujúce chlad hradných brál a temnotu stredoveku dokonale podčiarkujú štýl účinkujúcich interpretov.

Lojalita a agresivita rytierov: KNIGHTMARE z Partizánskeho sú od samého začiatku verní čistokrvnému heavymetalu bez akýchkoľvek prímesí a ich energické gitarové riffy znejú už na štyroch albumoch. Svoju spanilú jazdu začalo kvarteto hudobníkov v roku 2015 debutom Posledný súd. Nasledovali počiny Kto zachráni svet (2016) a Temný rytier (2018). Najnovší Inkvizitor vyšiel v júli 2022. Ešte stále čerstvú novinku kapela podporila aj lyric videom k piesni Hry (málo) mocných a klipmi k skladbám InkvizitorNočný jazdec.

Tajomnosť a dravosť upírov: NOT PROMISING CASE z Dolného Kubína hrajú gotický hard rock. Tvrdé gitarové riffy striedajú v ich autorskej muzike široké pasáže, z ktorých naskakujú na krku zimomriavky. Od júna koluje internetom ich debutový singel Klamem, ktorý zožal dobré ohlasy. V posledný októbrový deň vypustili medzi ľudí lyric video ku skladbe Nosferatu. Obe spomenuté piesne sú predzvesťou ich prvej štúdiovej nahrávky, ktorá vyjde pod názvom Klamem 23. februára 2023. K dispozícii bude na CD a samozrejme aj u väčšiny streamovacích služieb.

KNIGHTMARE a NOT PROMISING CASE opúšťajú pomyselné hradby svojich skúšobní a ohlasujú zatiaľ jedenásť slovenských zastávok. Priaznivci melodického metalu a textov spievaných v materinskej slovenčine sa na nich môžu tešiť napríklad v Žiline, Nitre, Banskej Bystrici, Topoľčanoch či Prešove. Z doposiaľ zverejnených termínov musíme vypichnúť predovšetkým tri.

V sobotu 12. novembra vystúpia vo zvolenskom klube Wake Up ako hostia doommetalových POEMA ARCANUS z Čile. Ďalšími hosťami večera budú blackmetaloví SAHHAR z Malty a domáci BRAIN DEALERS.

Ďalšia sobota, tento raz 17. decembra, bude patriť šiestemu ročníku akcie X-Mass Rock, ktorá sa pravidelne koná na Salaši v Partizánskom. Okrem spomenutých dvoch interpretov sa môžu fanúšikovia tešiť aj na vystúpenia Manowar tribute kapely WARRIORS OF STEEL, na deathmetalových PEORTH a hlavne na kvalitnú thrashmetalovú formáciu PERFORMED.

Do tretice spomenieme dátum 24. februára 2023. Deň po oficiálnom vydaní debutu Klamem z dielne NOT PROMISING CASE ho kapela pokrstí na domácej pôde v hostinci U Kováča v Dolnom Kubíne. Detailnejšie informácie ohľadne krstu budú ale zverejnené až začiatkom budúceho roka.

UPÍRI A RYTIERI – mini tour 2022/2023:
12.11.2022 – Wake Up, Zvolen – ako hostia kapely Poema Arcanus
25.11.2022 – Retro Rock Pub, Martin
03.12.2022 – Rock House, Topoľčany
17.12.2022 – Salaš, Partizánske – X-Mass Rock vol.6
13.01.2023 – KC Hoffmann, Žilina
14.01.2023 – Sova Bar & Art Klub, Banská Bystrica
28.01.2023 – Mariatchi, Nitra
24.02.2023 – U Kováča, Dolný Kubín – krst albumu Klamem
25.02.2023 – Furmanka, Námestovo
TBA – Rock Fabric, Poprad
TBA – Vibes, Prešov

Zdroj: TS