Twisted meets Headroom: Dj Hu!

Na úplnom začiatku tejto myšlienky bol náš spoločný záujem dotiahnuť do Radosti rovnakého headlinera, istého nemeckého dja. Aby sme si neliezli kapusty, dohodli sme sa, že žúr spravíme spoločne. Zasiahla však náhoda a náš plánovaný hosť sa musel neplánovane vrátiť domov do Berlína.

Čo teraz? Zrušíme akciu? Tieto aj iné otázky zamestnávali naše mysle až do momentu, keď sme si povedali, že nič také strašné sa nestalo a svetového hosťa môže nahradiť aj nejaký ten náš, domáci, ale minimálne rovnako kvalitný. Po niekoľkých návrhoch z oboch táborov sme sa zhodli na jednom mene.

Peter Strakoš je človek mnohých tvárí, aspoň na poli hudobnej produkcie. Už je to pekných pár rokov, čo založil label Backstage, ktorý do sveta chrlil releasy plné typického slovak banging techno soundu prevažne z jeho vlastnej kuchyne. Materiálu bol dostatok a tak naprázdno nevyšli ani ostatné slovenské vydavateľstvá, zastupujúce tento zvuk ako Palicavonzvreca, Antidandruff, LFB a najnovšie aj čoraz úspešnejší Seta label.

Spolu s s menami ako Toky, Loktibrada alebo Boss je tak ako súčasť známehoo bookingu Standa jedným z popredných predstaviteľov tohto žánru u nás aj v zahraničí. V júni uzrel svetlo digitálneho sveta jeho spoločný počin práve s Bossom, ktorý je dostupný napríklad na Beatporte pod názvom Metro EP. Nič iné ako moderné groovy techno na ňom samozrejme nečakajte.

Na jeho vlastnom vydavateľstve však nájdeme aj kompletný album jeho alter (dvoj)ega Asperger & Imbalanced venovaný skôr posluchovej ako tanečnej elektronike. Jeho najnovším počinom v oblasti ambientnej elektroniky je aj projekt Trust Me, ktorého premiérové live vystúpenie ste mohli zažiť na tohtoročnom Wilsonicu. Aby tých mien nebolo málo, občas, ako napríklad pri tejto špeciálnej príležitosti, ako dj hráva aj kľudnejší house pod menom Atlas Groove.

Popri ňom nebudú samozrejme chýbať rezidenti oboch spomínaných akcií. Obe majú pod palcom dvojice: Párty Twisted pod dohľadom djs Nasty Noise & Samoo už dva roky zásobuje podzemný priestor bratislavskej Radosti pravidelnými tanečnými večierkami s kvalitnými domácimi aj zahraničnými headlinermi a uletenou „twisted“ atmosférou. Headroom je naproti tomu v Radosti ešte nováčikom, o to však sú ambície dvojice SouTHboy & Cimy zamiešať kartami väčšie, čo dokázali pretaviť do dvoch mimoriadne úspešných vydaní tohto „na hlavu“ žúru.

Aj keď betón aj horúce hlavy v týchto horúcich dňoch rýchlo mäknú, underground v podzemí Obchodnej ulice príjemne osvieži a schladí hlavu. Tešíme sa na vás v piatok 20. júla.

Twisted meets Headroom
20.07.2012
Radost- Obchodna 48/Bratislava
HU (standa/backstage)
Southboy&Cimy
Nasty Noise
Samoo
Entry: 3€

Twisted 20072012.png

Zdroj: Twisted
Publikoval: Redakcia GREGI.NET