LUKÁŠ ORAVEC ORCHESTRA feat SAMMY FIGUEROA album „THE SUN“

Trubkár Lukáš Oravec vydáva v poradí druhý album medzinárodného jazzového orchestra s názvom „THE SUN“. V 15 člennom zoskupení účinkujú najlepší hudobníci z Česka, Maďarska, USA, Nemecka, Slovenska a Portorika. Nahrávanie sa uskutočnilo v štúdiu Orlí v Brne.

Orchester predstavil osem autorských skladieb troch členov orchestra. Významným aranžérskym vkladom prispel nemecký kontrabasista Pavel Klimashevski, pod ktorého taktovkou orchester funguje už od svojho založenia. Pozvanie k spolupráci prijal významný americký saxofonista Andy MIddleton a špeciálnym hosťom albumu je svetovo uznávaný perkusionista Sammy Figueroa pôvodom z Portorika, ktorý má za sebou spolupráce s menami ako Miles Davis, Brecker Brothers, David Bowie, George Benson, Sonny Rollins, Bob Berg, Whitney Houston, Mariah Carey a mnoho ďalšími hviezdnymi menami.

Na albume spolupracovali domáci aranžéri a skladatelia ako Martin Uherek, Pavel Klimashevsky či Matúš Jakabčic. Účinkujú: Gráf Ádám, Miroslav Nováček, Andy Middleton, Pavel Klimashevsky, Marek Kotača, Luboš Soukup, Pavel Zlámal, Lukáš Oravec, Petr Hnětkovský, Štěpán Janoušek, Michal Motýľ, Marián Ševčík, Ľudovít Kotlár a Tomáš Baroš. Zaranžovanie a prekomponovanie autorských skladieb a ich verejné uvedenie podporil z verejných zdrojov formou dotácie Fond na podporu umenia. S finančným príspevkom Hudobného Fondu.

Spotify: https://sptfy.com/lukasoravecorchestra
Youtube: https://www.youtube.
Instagram: https://www.
www: https://bigband.sk/ 
Facebook: https://www.facebook.com/loorchestra

Zdroj: TS