Tuning zraz Svidník: M. Bugoš – Každé auto sa opozerá, prišiel čas na zmenu!

TUNING ZRAZ vo Svidníku po piatykrát premenil areál letiska na luxusnú mozaiku, v ktorej majitelia áut obsadili do hlavnej úlohy vlastnú fantáziu inšpirujúcu sa najmodernejšími vizuálnymi a technickými tuningovými trendmi. Piatkový program odštartovala nočná jazda mestom s vyhlásením súťaže o najvysvietenejšie auto zrazu.

UFO

Po koncertoch kapiel Bon Jovi Revival a Metropolis pozvali organizátori na hlavnú plochu osem exkluzívnych kusov a o víťazovi rozhodli potleskom návštevníci. Prvú účasť na zraze vo Svidníku premenil na víťazstvo Lukáš Pavlik z banskobystrického X Tuning Clubu. „Vlastním Opel Corsa C a s prvými úpravami exteriérového vzhľadu som začal pred piatimi rokmi. Postupne ako prichádzajú na trh novinky, nechávam sa inšpirovať aj ja a každý rok niečo vymením alebo pridám. Momentálne mám zabudovaných 36 metrov LED diódových pásov, tri LCD monitory a audiosystém Magnat o sile 1 600 wattov, s ktorým mi namerali 27,3 decibelu,“ vysvetľoval L. Pavlik.

UFO

Mimoriadnu pozornosť pútal na svidníckej fieste opäť UFO Tuning Club. Viac ako 50 členov z celého Slovenska sa prišlo rozlúčiť s legendárnou Škodou 125 zakladateľa a šéfa klubu Martina Bugoša, ktorého prianie znelo jasne – verejná demolácia. Päť rokov práce a investovaných 9 000 € sa teda v priebehu pár minút zmenilo na hromadu nepojazdného šrotu. „Každé auto sa po čase opozerá a keďže som s mojou Škodou vyhral všetko, čo sa dalo, prišiel čas na zmenu. Uvažoval som síce nad predajom, ale ak by som ho videl niekde na zraze, bolo by mi to ľúto. Priznám sa, že už mám vyhliadnutú novú Octaviu, s ktorou by som rád pridal do zbierky ďalšie poháre. V tomto prípade však asi zvolím iba decentný tuning, aby som príliš nepútal pozornosť policajtov,“ dodal s úsmevom M. Bugoš. 

Tuning

Adrenalín nechýbal ani pri vystúpení kaskadérov z českého Crazy Day Teamu, ktorí sa predstavili v prestávkach 6. kola Slovenského šampionátu v šprintoch áut a motocyklov. Líder zostavy Pavel Korych jazdí na motorke od šiestich rokov s tým, že začiatok svojej kariéry datuje do roku 1998, kedy sa ako divák prišiel prvýkrát pozrieť na Street Fighter Day v Českých Budìjoviciach. Súťažnú premiéru absolvoval o štyri roky neskôr a postupne sa prepracoval medzi rešpektovanú svetovú špičku. „Kaskadérmi sme sa stali preto, lebo nás nebaví robiť veci, ktoré nie sú nebezpečné. Za naše najagresívnejšie považujem číslo, keď jazdím na prednom kolese, Peter Hnìtkovský drhne prilbou zem a jeho manželka Terezka stojí s roztiahnutými rukami za mnou, navyše je ku mne otočená chrbtom. Ak nám to podmienky dovolia, rozbehneme to aj na 150 km/h, čo už určite nie je žiadna sranda,“  uviedol P. Korych.

Tuning

Spaľujúca atmosféra neskončila ani po vypnutí motorov, o čo sa v sobotu večer postaralo deväť finalistiek súťaže Miss TUNING 2011. V spoločnosti Pavol Petrik & Band a Nocadeň mal moderátorskú taktovku pevne v rukách Richard Herrgott. Prvým udeleným titulom bola Miss Sympatia. O jeho majiteľke rozhodli návštevníci zrazu poukázaním dobrovoľnej hotovosti „na účet“ ktorejkoľvek z mladých krások. Vďaka ich podpore vyzbierala najvyššiu sumu Lenka Záletová. Druhou vicemiss sa stala Katarína Kušnírová, šerpu pre prvú vicemiss si navliekla Milada Palková a titul Miss TUNING spolu honorom Tvár TUNING ZRAZU 2012 prebrala od Simony Večeřovej dvadsaťročná Bardejovčanka Gabriela Čičvarová. Nehu, šarm a krásu vystriedal vzápätí na pódiu nekompromisný raper Ego, známy svojim mimoriadne kladným vzťahom k autám. Mesačne najazdí za koncertmi po celom Česko-slovensku priemerne 10 000 km, pričom v jeho vozovom parku sa postupne vystriedali Lexus GS 300, Lincoln Navigator, Jaguar XJR a Maserati Quattroporte. „Autá si idem už od decka, hlavne dizajn. Teraz je to obraz životnej úrovne, pre mňa relax, aj pracovný priestor, miesto, z ktorého sledujem svet, píšem skladby a som sám sebe pán. Adrenalín z rýchlosti ma už netankuje, užil som si ho v Maserati a XJR-ku, momentálne radšej dávam offroad. Keď rátam vyženenú x-troječku, vystriedal som päť áut. Pri výbere ma okrem rozumu a srdca asi najvýraznejšie ovplyvňuje ich výnimočnosť. Nemám rád stereotyp a to sa odráža aj na mojich autách,“ zhodnotil svoj vzťah k automobilovému priemyslu Ego.

Tuning

K nablýskanému priebehu zrazu prispelo tiež žrebovanie tomboly. Prvá cena v podobe vytuningovaného Citroenu Saxo priťahovala ako magnet a zároveň zbavovala slov. „Som šťastná,“ dostala zo seba na pódiu šťastná výherkyňa.

TUNING ZRAZ Svidník určite napísal ďalšiu vydarenú kapitolu. Medzinárodná účasť, vysoký bezpečnostný štandard, nadupaná organizácia a najmä priazeň verejnosti postavili pred organizátorov nové výzvy.

Zdroj: Imrich Makó, PR a produkčný manažér / GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Peter Majurnik
Publikoval: Redakcia GREGI.NET