Tublatanka podporuje mladých slovenských rockerov!

Rockeri z legendárnej skupiny Tublatanka sú skutoční patrioti! Záleží im na domácej hudobnej scéne a preto aktívne podporujú mladé slovenské skupiny! Pomáhajú im producentsky pri tvorbe albumov a dokonca si ich zavolali ako predskokanov na vlastné koncerty.

Skupina Tublatanka sa na hudobnej scéne úspešne pohybuje takmer 30 rokov. Nedávno vydala výberový album  Najväčšie hity No. 3 „Cítim sa fajn“, ktorý obsahuje 19 energických rockových piesní. Popri vlastnej kariére si chalani z Tublatanky nájdu čas aj na podporu mladej generácie hudobníkov.

„Mladých rockových skupín je na Slovensku veľa a málokto ich pozná. V dnešných časoch sa do žiadnych médií nedostanú, protože nehrajú komerčnú hudbu. Mnohé z nich majú kvalitných spevákov alebo gitaristov a dobré pesničky. Robia rock s nadšením a dávajú do neho celú dušu.“ Vyjadruje svoje pocity líder Tublatanky Maťo Ďurinda.

Najviac sa členom Tublatanky páčia kapely, ktoré  na sebe denno-denne drú a cvičia, aby skvalitnili svoje hranie. Uznávajú samozrejme len tie skupiny, ktoré majú vlastné texty i skladby a razia si vlastnú cestu.

„Sledujem pravidelne čo sa deje na našej domácej scéne a nevynechávam ani hudobné súťaže. Najväčším talentom by sme chceli pomôcť radami v nahrávacom  štúdiu, hudobnou produkciou a prezentáciou na našich koncertoch, na Slovensku i v Českej rebublike!“ Vysvetľuje manažér a basgitarista Tublatanky Ďuro Topor.

To, že to chalani z Tublatanky myslia naozaj vážne, dokázali so skupinou Paranoid, ktorá s nimi hrá ako predskokan!

„Od prvej chvíľe, keď som počul hrať skupinu Paranoid v Nitre, ma jej hráči presvedčili svojim vystupovaním, imidžom a rockovými skladbami spievanými slovenčine. Táto skupina má pred sebou skvelú budúcnosť!“ Veští Ďuro Topor.

Tublatanka si nové kapely všíma na festivaloch, v kluboch alebo ich náhodne spozná cez internet.

„Veľa krát sa nám stalo, že sme dostali do rúk demonahrávky neznámych skupín, naposledy za nami v Žiline prišli dvaja chalani zo skupiny Christmas. Naozaj ma nadchli! Je to krásny čistý melodický rock mojej krvnej skupiny. Spevák Jacky to dokázal aj v súťaži Hlas Česko-Slovenska.“ Nadšene opisuje Maťo Ďurinda.

Basgitarista Ďuro Topor rockovej skupine Christmas nahral basovú gitaru do jednej piesne na ich nové CD. A Maťo Ďurinda sa dokonca stane krstným otcom ich nového albumu a to 20. decembra v bratislavskom klube Randal!

Zdroj: Propaganda House s.r.o.