Trojkráľové GEMINI!

Rytmické hudobné nástroje, veselé koledy a vianočné piesne umožnia zažiť v nedeľu 6. januára 2013 na veľkom hrade v Malých Karpatoch hudobný návrat ku koreňom najkrajších sviatkov v roku, a to vďaka podujatiu Trojkráľové GEMINI.

Počas trojkráľového koncertu so začiatkom o 17.00 hod. v Sale terrene hradu Červený Kameň odznie niekoľko desiatok vianočných a novoročných melódií. Nebudú však chýbať ani najznámejšie slovenské, české, anglické spievané koledy, a to všetko v podaní trnavskej formácie GEMINI.

Hudobné teleso GEMINI vzniklo v roku 2003 na Základnej umeleckej škole Mikuláša Schneidera Trnavského v Trnave a v aktuálnej zostave pôsobí od roku 2009. Nástrojové zloženie súboru tvoria gitary, zobcové, altové a priečne flauty, husle, klavír a perkusie. Hudobný repertoár je zameraný na staré írske, keltské, indiánske melódie a španielske piesne. Zoskupenie má za sebou množstvo úspešných vystúpení i niekoľko samostatných koncertov. Takisto sa môže pochváliť aj tromi CD nosičmi. Vydanie štvrtého albumu je naplánované na začiatok roka 2013.

V programe trojkráľového koncertu odznejú tieto piesne: Povedzte nám pastierovia; Nesiem Vám noviny; Do hory, do lesa; Pastieri, pastieri; Mé malé město Betlém; Zas nastal Boží hod; Kto z nás by neznal Betlém; Mistletou and Wine; Všude jak se dá v Bibli číst; Hvězd je videt na tisíc; Fisrt Noel; Šťastné a veselé; Pravý Bůh; God rest you marry gentleman; What child is this; Happy Christmas; Tichá noc a mnoho iných.

Zdroj: SNM