Festival Slovenské Hrady si vďaka spojeniu hudobných legiend a mladých talentov zapísal druhý úspešný ročník.

Uplynulá sobota, 9. septembra, patrila v areáli hradu Červený Kameň tej najlepšej muzike. Hudobné leto tu s tisíckami návštevníkov zavŕšili legendy i nové tváre slovenskej a českej hudobnej scény.

Po ďalšej úspešnej sérii festivalov Hrady CZ v Čechách a na Morave prišiel letný kultúrny festival Slovenské hrady už po druhýkrát aj na Slovensko.

Na dvoch pódiách postupne vystúpili talentovaná slovenská pesničkárka Mirka Miškechová či víťazi diváckeho internetového hlasovania o účasť na festivale – kapela Instinct. Predstavil sa tiež český spevák Tomáš Klus, ktorý sa na jeseň pripravuje aj na vlastné turné, ale aj kapely Bod Omylu, Korben Dallas a legendárny Olympic s Petrom Jandom.

Speváčka Lucie Bílá sa spolu s kapelou Arakain predstavila vo svojej drsnejšej hudobnej podobe, no mimo pódia si napríklad vyskúšala aj prácu miestnych sokoliarov, ktorí prezentujú svoju zručnosti na hrade Červený Kameň pravidelne. Nielen oni, ale aj množstvo ďalších sprievodných podujatí a možnosť prehliadky samotného hradu lákala návštevníkov popri koncertoch, ktoré pokračovali až do neskorých večerných hodín.

Divákom sa predstavil aj raper Majk Spirit spolu s pôvodnou formáciou H16 či kapela Desmod, za mikrofónom ktorej sa stál spevák Kuly spolu so speváčkou Martou Ďumbalovou. Unikátny koncert predviedli aj IMT Smile, ktorí neopomenuli ani aktuálny hit Hej sokoly a najväčšie hity si zahrali spolu s niekdajším gitaristom kapely Petrom Bičom. Mladšie publikum potešil aj koncert nitrianskej formácie Zoči Voči a predstavila sa tiež ženská heavyrocková kapela The Agony. O veľké finále tohtoročného festivalu Slovenské hrady sa pred polnocou postarali hity dnes už žijúcej legendy slovenskej populárnej hudby Richarda Müllera.

Festivaloví návštevníci si prišli na svoje aj pri množstve súťaží, v rámci ktorých nechýbal obľúbený karneval. Tí, ktorí na Červený Kameň v sobotu prišli, môžu zaujímavé ceny vyhrať ešte stále. Zapojiť sa totiž môžu do festivalovej fotosúťaže s fotkami, ktoré na festivale zachytili.

Bohaté fotogalérie a ďalšie informácie o festivale budú už čoskoro dostupné na stránke www.slovenske-hrady.sk.

Zdroj: TS