Třeboňská nocturna oslavila jubileum rekordní návštěvností a ohlašují datum zimních koncertů i 21. ročníku letního festivalu

Mezinárodní hudební festival Třeboňská nocturna zakončil svůj 20. ročník v sobotu 15. července programem Pocta Emě Destinnové, během kterého vystoupila sopranistka Eliška Weissová, slovenský barytonista Daniel Čapkovič a Filharmonie Hradec Králové pod vedením dirigenta Jana Chalupeckého. Organizátoři již teď zvou do Třeboně na 21. ročník, který proběhne ve dnech 9. – 13. července 2024.

„20. ročník hudebního festivalu je minulostí, během pěti dnů jsme si poslechli hudbu klasickou, jazzovou i swing, přivítali jsme mladé umělce na počátku jejich jistě zářné kariéry, ale i hudební matadory, zhlédli jsme premiérové představení pro malé i velké. Výkony umělců byly famózní, návštěvnost rekordní, počasí prosluněné. Co více si my organizátoři můžeme přát? Srdečně zveme také na zahájení 27. ročníku zimních Abonentních koncertů 26. října v divadle J. K. Tyla v Třeboni, koncertní série poběží až do března. Naše pozvání přijal skvělý violoncellista Vilém Vlček či uskupení Trio Bohémo,“ zve na připravované akce ředitelka festivalu Irma Mrázková.

V prostorách empírového Divadla J. K. Tyla, konírny a nádvoří Státního zámku Třeboň, Tunel Music Clubu a nádvoří barokních tereziánských kasáren, dnes městského úřadu, se letos kromě závěrečného koncertu představili Talichovo kvarteto s francouzským klarinetistou Lilianem Lefebvrem, PhilHarmonia Octet, houslista Daniel Matejča, pianista Jan Schulmeister, klarinetista Karel Dohnal, Jan Smigmator & Tonya Graves v doprovodu Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma a Jiří Stivín. 

https://www.trebonskanocturna.cz/
https://www.facebook.com/trebonskanocturna
https://www.instagram.com/trebonskanocturna/

Zdroj: TS