Totally Nothin & DJ Kadr predstavujú Waves

Keď pred dvoma rokmi spojili sily na spoločnom EP Žiju pro ten pocit, hovorilo sa o nich ako o jedných z najvýraznejších mladých osobností súčasného českého rapu. Odvtedy rapper a producent Totally Nothin i beatmaker DJ Kadr prešli dlhú cestu rámovanú úspešnými sólo releasmi, klipmi i energickými koncertmi. V týchto dňoch prinášajú ďalší spoločný projekt.

Obaja umelci sa opäť stretli v štúdiu a spoločne nahrali album Waves. Novinka zrkadlí ich súčasnú formu i posun v prístupe k tvorbe i hudbe ako takej. Projekt predstavujú prostredníctvom aktuálneho klipu Raketou na Mars, ktorý je inšpirovaný kultovým seriálom The End of The F***ing World. Videoklipu Raketou na Mars predchádzali dva klipové single – v októbri to bol singel Vlny a v novembri singel Pijeme?. Na vydanie albumu nadviaže v úvode budúceho roka Waves Tour 2024.

„Waves sú zvukovou cestou, na ktorej prvky nemeckej klubovej scény splývajú s jemnými, emotívnymi tónmi, ktoré sú pre moju aktuálnu tvorivú činnosť typické. Tento album predstavuje nový smer v mojej tvorbe. Nebojím sa experimentovať so žánrami a prinášať nevídané zážitky. Waves ale nie je len hudobný projekt. Zrkadlí moje súčasné rozpoloženie i osobný rast. Po dlhšej dobe venujem viac priestoru svojmu vlastnému hudobnému vyjadreniu, čo poslucháči môžu vnímať ako intímny pohľad do môjho umeleckého vnútra,“ komentuje novinku Totally Nothin.

„Za tie dva roky od EP Žiju pro ten pocit sme sa posunuli ako ľudsky, tak hudobne i technicky. Viac sa poznáme a už dosť dobre vieme, čo od seba čakať i ako si ten druhý predstavuje finálny výsledok danej veci. I vďaka tomu mi príde celý náš aktuálny projekt viac ucelený, dospelejší ale taktiež žánrovo rôznorodý,“ dodáva DJ Kadr, ktorý je spoločne s Totallym väčšinovým autorom hudby.

Po hudobnej stránke album zaujme výraznými elektronickými beatmi inšpirovanými súčasným berlínskym techno soundom i vplyvmi up-tempa a trapu. Podobne výrazný je i posun v prístupe k tvorbe textov, v ktorých Totally reflektuje „pozitívnejší a realistickejší pohľad na svet“. Rýchlosť a energickosť, ktoré zrkadlia občas až zbesilý životný štýl, sú tak len jedným z aspektov Waves. Tým ďalším, nemenej dôležitým, sú medziľudské vzťahy, city a emócie, na ktoré Totally nahliada so sugestivitou i autenticitou sebe vlastnou

V porovnaní s predchádzajúcimi Totallyho počinmi prináša album Waves minimálny počet hostí, čo súvisí s vyššie spomínanou definíciou projektu. S iba tromi hosťujúcimi umelcami – metyou, Axel47 a Honey B – dávam väčší priestor svojmu osobnému vyjadreniu a umožňujem poslucháčom ponoriť sa hlbšie do môjho autentického hudobného sveta,“ dodáva Totally, ktorý spoločne s DJom Kadrom predstaví Waves aj naživo vo februári a v marci budúceho roka na 12-ich zastávkach Waves Tour 2024.

Viac informácií k pripravovanému turné i ďalšie aktuality nájdu fanúšikovia na sociálnych sieťach – Totally Nothin Instagram, Totally Nothin Facebook, DJ Kadr Instagram, DJ Kadr Facebook.

WAVES TOUR 2024
2.2.2024, Jihlava – D-Club
3.2.2024,Olomouc – S-klub
9.2.2024, Liberec – Bunkr Music Club
10.2.2024, Ústí nad Labem – Kladívko
16.2.2024, Brno – Melodka
1.3.2024, Příbram – Pojistka club
2.3.2024, Plzeň – Watt Music Club
8.3.2024, Tábor – BarBar
9.3.2024, České Budějovice – K2
15.3.2024, Praha – Rock Café
30.3.2024, Zlín – 44. budova
31.3.2024, Ostrava – Barrák Music Club

Zdroj: TS