To najlepšie z filmovej hudby Hansa Zimmera už túto nedeľu v Bratislave!

Svetové turné „The World of Hans Zimmer“ na zavíta aj na Slovensko! Najbližšiu nedeľu 16. februára si budeme môcť vychutnať skladby velikána filmovej hudby na zimnom štadióne O.Nepelu v Bratislave.

Držiteľ Oscara, Grammy a Zlatého glóbusu Hans Zimmer je kurátorom a hudobným režisérom celej šou a aj napriek tomu, že sa nezúčastňuje turné sám, pozval niekoľko renomovaných sólistov, ktorí naspievali jeho melódie a predstavia sa počas veľkolepého koncertného turné aj v našom hlavnom meste. Medzi účinkujúcimi sa predstavia sólisti a talenty, ktorých sám vychoval.

Koncertné turné “The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration” žne momentálne triumfálne úspechy po celom svete. Je to prelomové turné Hansa Zimmera, rockovou hviezdou medzi skladateľmi filmovej hudby, kde účinkujú jeho dlhodobí priatelia a kolegovia.

Symfonický orchester bezpochyby prinesie intenzívny a nezabudnuteľný koncertný zážitok. Publikum sa bude môcť po prvýkrát tešiť z úžasných vizuálnych projekcií filmových sekvencií popri hudbe. Zimmer dal presné pokyny, ktoré scény boli pre neho dôležité a použijú sa v projekciách počas show.

Počas predstavenia sa budú striedavo zobrazovať krátke videozáznamy Hansa Zimmera a jeho dlhoročných priateľov a kolegov, aby divákom poskytli vzrušujúce a zábavné pohľady do zákulisia jeho štúdiovej práce.

Pripomeňme si v krátkosti dielo tohto fenomenálneho skladateľa. V jeho rozsiahlej tvorbe rezonuje najmä sprievodná hudba k snímkam, za ktorú si získal medzinárodné uznanie. Hudba k animovanému filmu Leví kráľ z roku mu vyniesla zatiaľ jeho jediného Oscara, zatiaľ čo za soundtrack k filmu Gladiátor Ridleyho Scotta si odniesol Zlatý Glóbus. K tomu si pripočítajte mnoho nominácii na tieto dve prestížne ocenenia, za filmy Interstellar, Dunkirk, 12 Years a Slave a niekoľko ďalších. Jeho meno je často počuť aj v súvislostí s cenami Grammy, ktoré má v jeho zbierke dve, za hudbu k filmu Dark Night od Christophera Nolana a Crimson Tide Tonyho Scotta z deväťdesiatych rokov. Pridáme malú kuriozitku v podobe informácie, že práve Hans Zimmer robil hudbu aj k obľúbenému filmu na Slovensku známemu ako Kokosy na snehu.

Pokiaľ milujete filmovú hudbu, tento dátum určite nesmie chýbať vo vašom kalendári. Vstupenky sú k dispozícii na predajných miestach siete Ticketportal alebo na www.ticketportal.sk. Cena začína na 60 euro.

Zdroj: TS