The Paranoid: S muzikou chceme dosiahnuť niečo výnimočné!

Slovenská kapela zo Šurian má za sebou úspešný album, víťazstvá v dvoch súťažiach, mnoho odohraných koncertov po Slovensku a Čechách a na svete najnovší singel „Únos“. Chalani z THE PARANOID mi porozprávali, čo pripravujú a o čom snívajú.


Na hudobnej scéne sa pohybujete už pomerne dlho, čo považujete za svoj najväčší úspech?
Za najväčší úspech považujeme to, že ľuďom sa naša hudba páči a chodia na koncerty v pomerne slušných počtoch, ale, samozrejme, aj víťazstvo v dvoch súťažiach. Prvou bola súťaž Blastbeat, kde sme vyhrali národné celoslovenské kolo kapiel a druhou súťaž Starter, kde sme skončili ako absolútni víťazi česko-slovenského finále. To nás veľmi potešilo a aj podporilo.


Pri natáčaní najnovšieho singlu „Únos“ Vám pomáhal americký producent Derek Saxenmeyer. Ako sa Vám s ním spolupracovalo?
Derek Saxenmeyer nám skladbu neprodukoval, bol zvukový inžinier. „Únos“ sme si produkovali sami. Ale s Derekom sa spolupracovalo vynikajúco, je to veľmi šikovný mladý chalan, ktorý ma vyštudovanú americkú Berkley a aj to bolo vidieť na našej spolupráci s ním. Chápal a pracoval s nami so záujmom a jeho veľké skúsenosti sa odrážali na všetkom, naozaj, klobúk dolu pred jeho talentom.

The Paranoid


Plánujete natočiť druhý album? Kedy ho môžu fanúšikovia očakávať?
Samozrejme, druhý album plánujeme, pomaly na ňom začíname aj pracovať, ale keďže máme dosť koncertov v lete, nie je zatiaľ veľa času na tvorenie. Ale nejaký materiál sa už začína zbierať a vyzerá to naozaj zaujímavo. Album by sme chceli nahrávať buď koncom jesene, alebo v zime. Potom, samozrejme, uzrie svetlo sveta a verím, že sa dostane aj k vám.

Kde si Vás možno najbližšie pozrieť a vypočuť naživo?
Všetky naše koncerty máme vypísané na našom Facebooku THE PARANOID alebo na www.bandzone.cz/theparanoid, tam si ich každý môže prehľadne prezrieť. Najbližší koncert máme na ROCK SHOW vo Vrábľoch 12.8.2011 a o deň neskôr CITY FEST v Žiari nad Hronom.

Čo je Vaším najväčším snom – čo by ste chceli dosiahnuť?
Naším najväčším snom je byť úspešnou a uznávanou kapelou v Česko-Slovensku, najmä kvôli tomu, aby sa ľudia ľahko dostali k našej hudbe, aby si ju mohli všade vypočuť, aby im prinášala energiu a povzbudzovala ich, aby sme mali úspešné a vypredané koncerty a dosiahli s muzikou niečo výnimočné.

S akými hudobníkmi by ste si radi zahrali na jednom pódiu, prípadne s kým by ste chceli spolupracovať?
Je veľa slovenských kapiel, s ktorými sme si kedysi s chalanmi hovorili, že by sme si s nimi radi zahrali na jednom pódiu. Podarilo sa nám to, a preto musím povedať, že nás to nesmierne potešilo a strašne nakoplo na to, aby sa naše ciele zvyšovali. Baví nás hrávať koncerty so slovenskými kapelami Desmod, Horkýže Slíže, Inekafe a inými. Samozrejme, radi by sme sa stretli aj s mnohými ďalšími skvelými umelcami – aj česko-slovenskej hudobnej scény, ale napríklad aj americkej scény.


Čo by ste poradili mladým začínajúcim skupinám, ktoré v dnešnej dobe nemajú ľahké preraziť?
Je veľmi ťažké preraziť, byť úspešnou a uznávanou kapelou, najmä v krajine, kde rádiá dookola hrajú len pop z Ameriky a nedávajú veľmi šancu slovenskej, menej známej tvorbe. Rozhodne sa však nenechajte odradiť!. Choďte si za svojím snom a cieľom, až kým sa k vám nezačne sám približovať. Robte skladby tak, ako ich cítite, nie tak, ako by sa páčili niekomu inému. Je veľmi dôležité robiť to, čo vás napåňa a baví. Keď sa chce a poctivo maká, každý dosiahne to, po čom túži, to je môj názor.

Ďakujem za rozhovor a želám veľa úspechov!
Ďakujeme krásne a zdravíme všetkých !!!

Otázky kládla: Sjekellka
Publikoval: Redakcia GREGI.NET