The Ills plánujú nový album, o pomoc opäť prosia aj fanúšikov.

Dva roky po albume Splendor sa bratislavská inštrumentálna kapela The Ills chystá opäť do štúdia, aby v ňom vznikol nový vinyl. A podobne ako pred dvoma rokmi, aj teraz sa skupina obracia na fanúšikov s predobjednávkovou kampaňou, v ktorej si môžu objednať nielen novinku v niekoľkých verziách, vrátane CD a vinylu, ale aj niekoľko ďalších špecialít.

„Pred dvoma rokmi sme tzv. crowdfunding skúsili s malou dušičkou, ľudia ale na to zareagovali fantasticky a aj vďaka nim vznikol celý album, na ktorý sme dodnes patrične hrdí. Dnes to teda skúšame znova, prosíme ľudí o pomoc, aby za odmenu pomohli pri realizácii našej novej platne,“ hovorí za kapelu  jej gitarista Martin Krajčír.

https://www.youtube.com/watch?v=cw0_2eZjf78

Kampaň prebieha cez portál Indiegogo, rovnako ako pred dvoma rokmi. Peniaze, ktoré sa v nej vyzbierajú putujú priamo kapele, ktorá z nich bude financovať nahrávanie, zvukovú postprodukciu a lisovanie platne.

Fanúšikovia kapely tak môžu v kampani získať napríklad aj súkromný koncert, poďakovanie v booklete, originálne kresby a maľby súvisiace s obalmi kapely alebo špeciálne upravenú a vyzdobenú basgitaru, na ktorej hrali obaja basgitaristi počas piatich rokov doterajšej existencie kapely.

theills-foto-RetiZsolt

Nový album The Ills vyjde v druhej polovici roka 2014 pod vydavateľstvom Exitab, kapela sa do štúdia s novým materiálom chystá vo februári, nahrávať sa bude v dánskom meste Haderslev. Podobne ako pri poslednom albume Splendor, aj s novinkou chce kapela predovšetkým zachytiť energiu živých koncertov a preto ju bude štvorica hudobníkov nahrávať v štúdiu naživo.

The Ills vznikli v roku 2008 ako obývačkový projekt, no už o pár mesiacov začala s koncertami, ktorých dosiaľ odohrala takmer 150, vrátane vystúpení na festivaloch ako Pohoda, Waves alebo Wilsonic a okrem Slovenska si zahrala aj v Dánsku, Nemecku, Česku, Poľsku, Maďarsku a Rakúsku. Na svojom konte má okrem spomínaného albumu Splendor aj debut To Wish Impossible Things z roku 2010 a dve EP platne.

https://igg.me/at/theillsvinyl
https://theillsmusic.tumblr.com
https://facebook.com/theills
https://exitab.org

Zdroj: Exitab