teepee zakončí léto v Kasárnách Karlín

Letní koncertní sezónu zakončí teepee 28. 8. v Kasárnách Karlín i s novými skladbami.

„Covidová doba byla pro kapelu psychicky  náročná, pracujeme ale na novém materiálu. Už teď jsou hotové dvě písně “Blind Tomorrow” a “Edges”, které se zabývají duševním zdravím a osobními vztahy. Budou kostrou chystané nahrávky, v Kasárnách se na ně samozřejmě můžete těšit,“ prozrazují novinky teepee.

Připravovaných singlů se producentsky zhostil Tom O. Marsh jenž s teepee spolupracoval i na desce Where the Ocean Breaks. Za Vídeň, kde celou předchozí desku nahrávali, ale vyměnili Berlín, který se stal novým domovem nejen Terezy Lavičkové i Toma. Skladby by společně s několika dalšími měly vyjít jako EP na jaře 2023 u německého labelu Springstoff.

Podmanivé melodie a zasněné spojení vokálů pomáhají zachytit kouzlo mezi Terezou Lavičkovou a Miroslavem Patočkou. Dvojice založila dream-popový projekt teepee roku 2015, od té doby společně prozkoumává prostor mezi elektronikou a folkem. Lyrické texty jsou osobní zpovědí obou členů kapely. Postupem času obohatili svůj zvuk s kořeny v indie-folku o elektroničtější a popové prvky a v rámci živých vystoupení je doplňuje bubeník Tonda Procházka a multi-instrumentalista Prokop Korb stojícím za projektem badfocus.

teepee dále vystoupí 26. 8. v libereckém Stereo Cafe, českobudějovickém festivalu Město lidem, lidé městu 27. 8. nebo 17. září v rámci vernisáže Zahraničního geometrického umění v Galerii Jedlová.  Vstupenky na koncert v Kasárnách Karlín zakoupíte v prodejní síti GoOut.

FB událost Kasárna Karlín: www.facebook.com/events/464904728510741)
Facebook teepee: www.facebook.com/teepeeband/
Instagram teepee: www.instagram.com/teepeeband

Zdroj: TS