Ochepovsky Project vydávají live EP Take Care of Me.

Hudební novátoři Ochepovsky Project vydávají live EP Take Care of Me, které pokřtí 31. 3. 2019 v Kasárnách Karlín v Praze. Role kmotry se ujala multiinstrumentalistka a zpěvačka Lenka Dusilová.

Ochepovsky Project vznikl před třemi lety díky spojení vynikajících českých hudebníků jako cellista Šimon Marek, trumpetista Miroslav Hloucal, saxofonista a klarinetista  Petr Kalfus, klávesista Jan Aleš, baskytarista Ondřej Hauser či bubeník Michal „Kolouch“ Daněk, pod vedením kytaristy Igora Ochepovskeho. Kapela se s lehkostí pohybuje mezi žánry, využívá to nejlepší z jazzu, neo-soulu, vážné hudby i groovu. Oproti debutové desce se na komplexně pojatém sedmipísňovém live EP Take Care of Me přidává zpěv mladé slovenské zpěvačky Kristíny Mihaľové, perkuse Olivera Lipenského a rap Jana Hovorky.

Zakladatelem Ochepovsky Project je uralský rodák, kytarista a skladatel Igor Ochepovsky jenž svou debutovou deskou I’m The Wind (2016) vyvolal v jazzové komunitě příjemné pozdvižení. Nešetřilo se superlativy a slovy o “největším objevu posledních let”, Ochepovsky zvítězil také v jazzovém klání Jazz Fruit.

Kombinace různých vlivů a eklektický přístup k tvorbě dává vyrůst něčemu novému a neslyšenému, což Ochepovsky Project hravě zapojili i do minimalistického coveru EP Take Care of Me, opatřeného semínky k sadbě.

“Debut I’m the Wind se zrodilo z téměř nepolapitelné myšlenky, nekonkrétního impulzu, otázek začínajících slovy “Co kdyby?”. Od té doby se ale hodně věcí proměnilo. Ustálila se sestava kapely, jsme teď hudební rodina, ucelil se i koncept naší hudby a způsob společné tvorby, což se promítlo právě na EP Take Care of Me. Semínko je tak pro nás nejen symbolem života, ale i vstupu do hmotného světa. Něco jsme zasadili a snažíme se, aby naše hudba rostla, šířila se a přinášela radost,” říká frontman Igor Ochepovsky.

Kromě křtu 31. 3. v pražských Kasárnách Karlín vystoupí Ochepovsky Project v berlínském prostoru UrbanSpree, v létě na Czech Music Crossroads a Colours of Ostrava, chystají se také na Slovensko. 21. 6. zahrají v Nitře, 28. 7. v Liptovském Mikuláši a 29. 7. v rámci festivalu Trnavský Jazzyk. V září odehrají koncerty v Praze a Drážďanech.

www.ochepovsky.com
FB událost křest EP Take Care of Me www.facebook.com/events/586838451834230

Zdroj: TS