SVETOVÁ VIANOČNÁ HYMNA SA DOČKALA PRVEJ SLOVENSKEJ VERZIE!

Slovenská speváčka Stefi popri čerstvo oznámenej tretej onkologickej liečbe neprestáva pracovať na svojich hudobných počinoch. Tentokrát napísala a naspievala slovenský text „Sláva chvíli Vianoc“ k celosvetovo známej vianočnej skladbe „Somewhere in my memory“. Spoluprácu prepojila s českými bratmi a rozhodla sa pre hudbu Symfonického orchestra hlavného mesta Prahy.  

,,Som veľkým fanúšikom filmu Sám Doma a všetky jeho časti poznám naspamäť. Jeho titulná skladba Somewhere in my memory sa mi páči natoľko, že som sa rozhodla pretextovať ju do slovenčiny,“ prezradila Stefi.

Text napísala paradoxne v najteplejších letných dňoch. Ako ďalej prezrádza, chcela aby nová pieseň znela slávnostne a najviac ju oslovila verzia pražskej filharmónie. Oslovila aj spevácky zbor, napísala námet na videoklip a toto je výsledok.

„Pamätám si na moment, keď som začala písať text. Bol horúci jún. Moja sesternica práve krúžkovala koncoročné známky a ja som ju čakala pred dúbravskym gymnáziom. V tej horúčave som otvorila svoj pesničkový zošit, dala som si slúchadla, zatvorila som a oči a už to išlo. Aspoň som sa na chvíľu schladila,‘‘ prezradila Stefi.

„Verím, že moja prvá vianočná pesnička navodí ľuďom v predvianočnej hektike pokoj na duši,“ dodáva speváčka Stefi.

Stefi navyše plánovala vydať  svoj prvý vianočný album, ktorý mal vyjsť práve v týchto dňoch, ale diagnóza jej skrížila plány a album sa priebežne presúva na budúci rok.

Stefi je slovenská speváčka, študovaná hudobníčka a autentická textárka. S hudbou sa kamaráti od detstva a práve tá jej pomáha súperiť s ťažkými životnými kapitolami, ktoré jej osud nadelil. Od puberty spievala vo viacerých kapelách, ktoré boli aj vďaka nej celoročne vyťažené. V poslednom období sa po nazbieraných hudobných a životných skúsenostiach venuje už iba sólo kariére. Bojovníčka Stefi je mladé, no skúsené dievča s pestrým a motivačným príbehom odhodlané žiť svoj sen, tvoriť hudbu, zabávať ľudí a rozdávať úsmev všade navôkol. Viac na www.stefimusic.com

Zdroj: TS